Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan gaf

Dvije godine nisu znali da je pištolj ležao u ladici audija

Policija,pištolj
Željko Hladika/PIXSELL
21.04.2012.
u 08:00

Na pištolju nije bilo dovoljno tragova da bi se utvrdilo tko ga je držao u rukama, a nije se moglo ustanoviti ni je li ubojit

Kako se ponekad, blago rečeno, traljavo rade policijski očevidi, svjedoči i primjer s jednog od ovotjednih suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, u postupku u kojem se Toni Žižak (23), Muhamed Hadžić (27), Danijel Tošaj (29) i Fran Brencinger (29) terete za više razbojstava počinjenih u siječnju i veljači lani, pri čemu su im mete bili poštari i poštanska vozila, saslušani su vještaci koji su vještačili plinski pištolj nađen u vozilu kojim su optuženici nakon razbojstva bježali. I to samo po sebi ne bi bilo ništa čudno da nije riječ o plinskom pištolju koji je nađen u vozilu gotovo godinu dana nakon razbojstva, i to nakon što je na njegovo postojanje upozorio jedan od optuženih iznoseći na sudu svoju obranu!? Da stvar bude bolja, oružje je nađeno u audiju koji se nakon razbojstva, počinjenog 10. ožujka 2010., natjeravao s policijskim vozilom, pritom ga čak izguravši s ceste.

Od tada pa do trenutka kada je optuženik na sudu spomenuo oružje, da se u vozilu, točnije u ladici ispod suvozačkog sjedala, nalazi plinski pištolj, policija nije ništa znala. Iako je na spomenutom vozilu obavljen očevid te iako je vozilo nakon toga gotovo godinu dana bilo na policijskom deponiju!? Kako bilo, nađeno oružje je plinski pištolj, a vještaci su kazali da na njemu nisu našli otiske prstiju koji bi im bili pogodni za analizu, odnosno da bi utvrdili tko ga je držao. Osim toga, vještaci nisu mogli potvrditi ni je li to oružje ubojito jer im je dostavljeno je bez plinskog punjenja, a je li uopće moglo ispaljivati streljivo, vještaci nisu provjerili – jer nisu imali kuglice potrebne za to.

Komentara 16

BE
belimo
08:38 21.04.2012.

Jedino u čemu je policija vrlo uspješna su klasične sačekuše sa radarom.....

DU
Deleted user
08:45 21.04.2012.

Znaju i oni iz policije svoje istinske dosege i zato su skoncentrirali sve napore na kažnjavanje biciklista! Nemaš zvonce, plati... Voziš po pločniku! Plati...

JA
james49
08:38 21.04.2012.

Kakovi nastavnici u školama takovi i milicajci na ulicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije