Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDU PRENOSILI UŽIVO

Dva argentinska svećenika osuđena na preko 40 godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja gluhih učenika

Suđenje svećenicima pedofilima u Argentini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.11.2019.
u 22:37

Preko 20 učenika škole u Mendozi, Institut Antonio Provolo za gluhe, svjedočilo je protiv dva svećenika i djelatnika škole.

Argentinski je sud u ponedjeljak osudio dva svećenika i bivšeg domara katoličke škole za gluhe u pokrajini Mendoza, zbog 28 slučajeva spolnog zlostavljanja i spolnog odnosa s maloljetnicima.

Svećenici Nicola Corradi i Horacio Corbacho osuđeni su na 42, odnosno 45 godina zatvora, dok je zaposlenik škole, domar Armando Gomez dobio 18 godina zatvora.

Čitanje presude sudaca kaznenog suda Carlosa Diaza, Mauricia Juana i Anibala Crivellija, prenošeno je uživo u Argentini.

Presuđeni nemaju mogućnost žalbe na presudu.

Preko 20 učenika škole u Mendozi, Institut Antonio Provolo za gluhe, svjedočilo je protiv dva svećenika i djelatnika škole.

Ranije ovoga mjeseca argentinski je tužitelj zatražio uhićenje rimokatoličkog biskupa, nakon što su dužnosnici rekli da je više puta ignorirao pozive i e-mailove, iako ga se sumnjiči za spolno zlostavljanje.

Biskup Gustavo Zanchetta živi u Vatikanu gdje je prethodno obnašao dužnost u financijskom odsjeku, navodi tužiteljev ured.

Komentara 14

KO
Kokoiduhovi
07:47 26.11.2019.

Ne treba njima inkvizicija. Treba im zavrnuti pipe kroz koje im dotječu rijeke novca. Neka žive kao nekada, od milostinje i vlastitog rada, Oholost; najgori od grijeha. A koliko tek užasa nikada neće biti otkriveno, koliko boli, rana i patnjii nekažnjeno. Čudim se ljudima da trebaju popove. Pa Bog je svuda oko nas i u nama. Samo treba živjeti po čistom srcu, savjesti i moralu.

TB
taras.buljba
07:21 26.11.2019.

Jezivo i sablaznjivo na sta se crkva svela,pod hitno joj treba inkvizicija.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
13:41 26.11.2019.

Homoseksualni lobi u crkvi je izuzetno jak i protiv njega se crkva bori zadnjih godina svim silama, americki kardinal osuden za pedofiliju bio je cest gost i kod Obame i kod Hilary ,crkva treba cistit svoje redove i ne biti utociste homoseksualaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije