Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U HRT-U

Barišić smijenjen zbog 'loše komunikacije i sporog provođenja promjena'

Jozo Barišić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
14.06.2016.
u 13:43

Službeno: Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije razriješen je zbog potrebe aktivnijega ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić imenovao je danas Dražena Miočića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješen Jozo Barišić. Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije razriješen je, navodi se u priopćenju, zbog potrebe aktivnijega ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa.

S HRT-a neslužbeno se doznaje da je Barišić smijenjen zbog "loše komunikacije i sporog provođenja promjena u unaprjeđenju programa HRT-a". Kako doznaje Hina, najveće nezadovoljstvo Barišićevim radom odnosilo se na nedostatne promjene u središnjoj HRT-ovoj informativnoj emisiji – Dnevniku na prvom programu. One, kako se ističe, nisu ostvarile očekivane rezultate u povećanju kvalitete i porastu gledanosti te emisije koja je trebala biti zamašnjak podizanja kvalitete cijelog informativnog programa javne radiotelevizije.

Osim "nezadovoljstva komunikacijom" s urednicima programa i Upravom HRT-a na čelu s vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Sinišom Kovačevićem, smijenjenom Barišiću zamjerala se i neambiciozna ljetna shema u kojoj prvim televizijskim programom dominira reprizni filmski i dramski program, a od novosti u informativnom programu uvedene su samo Vijesti u 17 sati. Sam Barišić nije htio komentirati razloge smjene.

Dražen Miočić apsolvirao je povijest i filozofiju na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dragovoljac je i veteran Domovinskoga rata te nositelj Spomenice Domovinskoga rata. Od 1990. godine bio je zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a od lipnja 1991. godine pripadnik Zbora narodne garde te poslije Hrvatske vojske. Sudjelovao je u borbama u zapadnoj Slavoniji kao pripadnik 149. brigade Hrvatske vojske te u borbama na pokupskome ratištu. Domovinski rat završio je s činom poručnika.

Na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1994. godine. Rad je započeo kao novinar u redakciji Zagrebačke panorame, kojoj je ubrzo postao urednik i voditelj. Bio je dugogodišnji novinar, urednik i voditelj u unutrašnjopolitičkoj redakciji Hrvatske televizije (HRT – HTV), a tri je godine bio i izvjestitelj Hrvatske radiotelevizije iz Den Haaga tijekom suđenja hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču. Bio je HRT-ov koordinator za pristupanje Republike Hrvatske NATO-u, urednik većega broja posebnih projekata i emisija posvećenih haškim suđenjima te vojno-obavještajnoj problematici. Pohađao je niz međunarodnih obrazovnih programa, poput programa REUTERS News Exchange te International Leadership Programa u Sjedinjenim Američkim Državama. Od lipnja 2011. do srpnja 2012. godine obnašao je dužnost urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV). Tijekom posljednje dvije godine bio je urednik emisije Otvoreno te Vijesti, Dnevnika i Studija 4.

>> Odbor za medije bez kvoruma razgovarao s kandidatima za ravnatelja HRT-a

Komentara 37

KA
KaNiDora
10:51 14.06.2016.

Jozo nije napravio NIŠTA ! Obavijesni program ostao isti kao za vrijeme komunista. Vrijeme da ode. bravo Sinek !

KA
KaNiDora
10:38 14.06.2016.

Bravo Siniša !!

ST
strsljen2013
11:49 14.06.2016.

Gospodo na HRT-u. Popravite zvuk (ton) na programima jer je očajan. Utakmice se jedva čuju. Više čujem šum zvučnika nego komentatora i ugođaja sa stadiona pa čak i kad sam prebacio na sistem 7.1. Očajno, jako očajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije