Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet kandidata

Odbor za medije bez kvoruma razgovarao s kandidatima za ravnatelja HRT-a

Andrija Mikulić novi predsjednik Gradske skupštine
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
10.06.2016.
u 11:40

Razgovarat ćemo s kandidatima, a na novoj sjednici Odbor će donijeti zaključke o potencijalnim kandidatima, najavio je predsjednik Odbora Andrija Mikulić (HDZ)

Bez obzira na to što nisu imali kvorum, članovi Odbora za medije jutros su saslušali kandidate za glavnog ravnatelja HRT-a. Od 13 članova Odbora, na sjednicu ih je došlo šest - HDZ-ovi Andrija Mikulić, Jasen Mesić, Ljubica Maksimčuk i Žarko Tušek te SDP-ov Davor Bernardić i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi. Mostovi zastupnici nisu se pojavili, pa je predsjednik Odbora, HDZ-ov Andrija Mikulić cijelo vrijeme podsjećao kako Odbor nema kvoruma zbog nekih koji se nisu ni ispričali. Zbog toga ne mogu odmah nakon razgovora donijeti odluku tko će biti novi glavni ravnatelj. Treba podsjetiti da nikada takva odluka nije donesena na istoj sjednici na kojoj su saslušavani kandidati, ali očito je HDZ danas imao takav plan.

Odbor je danas saslušao aktualnog vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Sinišu Kovačića, bivšeg glavnog ekonomista HRT-a Antu Rončevića, bivšeg direktora programa HRT-a Božidara Domagoja Burića te povjesničare Josipa Jurčevića i Dinka Čuturu.

– Razgovarat ćemo s kandidatima, a na novoj sjednici Odbor će donijeti zaključke o potencijalnim kandidatima – kazao je Mikulić te primijetio da je jasno da pojedinci opstruiraju rad odbora.

– Možete zamisliti kakve su tek opstrukcije na većim razinama na kojima se donose odluke od strateškog interesa. Ovo su isključivo metode rušenja i opstrukcije, a poslije će neki glumiti moralne vertikale u politici – prigovarao je Mikulić. S druge strane, SDP-ovu Davoru Bernardiću to je bio samo dokaz da ni Sabor ni njegova radna tijela ne funkcioniraju, jednako kao ni Vlada.

– Dosta je teško očekivati da parlament radi normalno kad su na stolu prijedlozi za opozivom premijera i prvog potpredsjednika Vlade. Situacija nije normalna, a nedostatak kvoruma upozorava da je stanje teško i da se mora naći rješenje – primijetio je Bernardić.

>> Odbor za medije nije uspio skupiti kvorum

Komentara 13

MI
Mimizo
10:41 10.06.2016.

ni kovačić nije uveo red i sve je opet kao da je partija na vlasti opet maja sever,munižaba.stanković i ekipa odrađuju poslove za komunjare

RO
robertbruckner
12:36 10.06.2016.

Odbor CKSKH i vlasnik HRT nema "kvorum", gde su im aktivisti, mozda su otisli brojit kosti u Hudu Jamo ili Tezno i ako ne nabroje dosta kostiju njihov ce verh CKSKH naredit da se Tezno i Huda Jama, Jazovka, istarskee Fojbe, Blajburg ponovi.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
12:59 10.06.2016.

U zadnjih pet godina zaradila je više od 23 milijuna kuna. Ogroman je to novac za tvrtku koja ima, zavisno od godine, između sedam i 20 zaposlenih. Željka Markić je jedini osnivač tvrtke, dakle jedino i samo njoj pripada sav taj novac. Njen suprug Tihomir je direktor u Sermonu. Od dobiti prošle godine, Markić raspolaže s 237.000 kuna mjesečno. Iako je Markićkina tvrtka iznimno uspješna za hrvatske prilike u zadnjih pet godina, primjetno je da je još više poslova i prihoda imala kad je na vlasti bio HDZ. Naspram HDZ-ovih godina, one SDP-ove se čine još “mršavima”. Apsolutni rekord u poslovanju drži 2011. godina, kad je Sermon ostvario rekordna 17,4 milijuna prihoda i 8,5 milijuna kuna dobiti. Nakon što je platila porez, Markić je na raspolaganju ostalo skoro sedam milijuna kuna. Godinu nakon, Markić iskoračuje u velikom stilu na političku scenu, a u 2013. uspijeva progurati referendum kojim bi se brak u Ustavu definirao kao zajednica muškarca i žene. Iako je i ranije s Ilčićem sudjelovala u guranju konzervativnog programa u škole, upravo taj referendum ju je izbacio u političku orbitu. Ali joj se počinju i topiti prihodi koje je dotad ostvarilvala. Od 2008. do kraja 2011. godine, njena tvrtka je ostvarila čak 60 milijuna kuna prihoda i povećala broj zaposlenih na 19. A onda oni počinju padati, pa je skor između 2012. i prošle godine zaustavljen na ipak dobrih 52 milijuna kuna. Kada bi se Željka Markić bavila samo prevođenjem, bila bi to najsuspješnija tvrtka u toj branši u Hrvatskoj. Prosjek prihoda svih ostalih tvrtki koje se bave tom djelatnošću je čista mizerija naspram Markić. Ostvaruju prosječno godišnje oko 1,3 do 1,7 milijuna kuna prihoda. Markić je prosječno 13 puta uspješnija. Ostali prevoditelji se uglavnom pate, a profitabilnost tog sektora je zanemeriva. Kada bi Markić živjela samo od prevođenja, kuckala bi za plaće od mjeseca do mjeseca. Ne bi kupovala velebne vile na otoku Šipanu, pokretala udruge, web stranice, organizirala skupe referendume. Naravno, uz prevođenje ona ima i druge izvore financija, o kojima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije