Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
erdogan u rusiji:

'Dogodi li se najmanji napad na turske vojnike, izvršit ćemo odmazdu'

Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
27.08.2019.
u 12:14

Sirijski vojnici okružili su pobunjenike i tursku vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije u nastojanjima da povrate teritorij i gradove koje je vlada rano izgubila u ratu. Turska podržava neke pobunjeničke frakcije u sjeverozapadnom Idlibu, dok Rusija i Iran podupiru Asada.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan zatražit će na sastanku u utorak od ruskog predsjednika Vladimira Putina da zaštiti turske vojnike u ofenzivi sirijske vojske na sjeverozapadu zemlje, otkrio je visoki turski dužnosnik. 

Erdogan odlazi u jednodnevni posjet Rusiji. Putinu je prošli tjedan rekao da napadi snaga sirijskog predsjednika Bašara al Asada uzrokuju humanitarnu krizu i prijete turskoj nacionalnoj sigurnosti. 

Turski dužnosnik je otkrio za Reuters da će sigurnost turskih vojnika u Siriji biti među glavnim točkama današnjeg sastanka. 

"Očekujemo da Rusija iskoristi svoj utjecaj nad režimom po ovom pitanju. Dogodi li se najmanji napad na turske vojnike, izvršit ćemo odmazdu", rekao je dužnosnik. 

Sirijski vojnici okružili su pobunjenike i tursku vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije u nastojanjima da povrate teritorij i gradove koje je vlada rano izgubila u ratu.

Turska podržava neke pobunjeničke frakcije u sjeverozapadnom Idlibu, dok Rusija i Iran podupiru Asada

Erdogan i Putin često razgovaraju, osnažuju odnose i usmjereni su na energetsku i obrambenu suradnju. 

U srpnju je Turska počela primati dijelove ruskog sustava zračne obrane S-400, što je potez zbog kojega je Ankara zategnula veze sa SAD-om, saveznikom u NATO-u. 

Komentara 4

DU
Deleted user
12:33 27.08.2019.

Dobra ideja! Pošalješ vojsku u tuđu državu, pa zaprijetiš ako ih itko dirne slijedi odmazda! Bravo! Pošalji dvi tri divizije u Rusiju, pa im isto poruči!

DU
Deleted user
18:04 27.08.2019.

ovo je sprdanje sa sirijskom suverenoscu ali isto takoje i geopoliticki problem. rjesenje je kombinacija sile i dogovora

TO
Toni66
20:14 27.08.2019.

U srpnju je Turska počela primati dijelove ruskog sustava zračne obrane S-400, što je potez zbog kojega je Ankara zategnula veze sa SAD-om, saveznikom u NATO-u. Ako netko želi da vjeruje u tu opciju smo neka vjeruje da je to to zaista tko , Samo zato Jer je navikao i na još apsurdnije istine iz demokracije... Ako ti protivnik - neprijatelj proda super moderno tajno raketno oružje moraš se ljutiti na njega kako in to može da kupi a nama ne daju ne če da prodaju . Putin može to veoma jednostavno i lako dogovoriti sa Erdoganom da zaštiti Turske vojnike u Siriji . Jednostavan je postupak pošalje Sirijske vojnike u jedan dio Turske i da se tamo stacioniraju te kaže problema nema ti tu kod njih u gostima oni kod tebe i problema nema Izvršiš li odmazdu po Sirijskom teritoriju što preostaje nego odmazda po tvome teritoriju . No znamo kako je to To Erdogan nikada nebi napravio da nema jake prijatelje koji su ga nagovorili naredili mu da ide tamo da osvaja na taj način . Zato se rade atomske i super rakete da se jednom dokaže da one imaju smisla i da se dogodi sljedeće javni ultimatum . Kao teroristi kao osvajačka strana vojska sljedi ti Erdogan ultimatum . Javno da svijet zna o čemu je riječ imaš toliko i toliko vremena da sa spremiš pakuješ tjedan dana ili 15 od sada ultimatum da napustiš teritorij ako ne mala atomska na moma teritoriju na tom mjestu če biti testirana . Nula priča nula pregovora da vidimo tko je za ostanak . to mora biti cilj i riješenje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije