Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati izbora

HDZ-ova koalicija pobijedila u Lici - evo koliko će tko imati vijećnika

Izbori u Lici: Marijan Kustić (HDZ) u Gospiću
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/30
10.03.2019.
u 23:06

U Ličko-Senjskoj županiji pobjedu je odnijela HDZ-ova koalicija s 35,42 posto glasova. Druga je Milinovićeva lista s 20,43 posto, treći je HSP s 17,15 posto, a četvrta je lista Ante Dabe s 9,81 posto

U Ličko-senjskoj županiji, gradovima Ogulinu i Iloku te općini Davor birači su prijevremeno birali županijsku skupštinu te gradska i općinska vijeća. U Ličko-Senjskoj županiji pobjedu je odnijela HDZ-ova koalicija s 35,42 posto glasova. Druga je Milinovićeva lista s 20,43 posto, treći je HSP s 17,15 posto, a četvrta je lista Ante Dabe s 9,81 posto. Slijede SDSS (5,36 posto), SDP (3,95 posto), Živi zid (3,06 posto), HSLS i HNS (2,79 posto) i Bandić Milan 365 (1,99 posto).

U novom sazivu Županijske skupštine Ličko senjske županije bit će 13 vijećnika koalicijske liste predvođene HDZ-om, sedam s liste grupe birača Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste čiji je nositelj Ante Dabo, te dva s liste SDSS-a.

- HDZ je pobijedio na izborima. Zahvaljujem se svima koji su ukazali povjerenje. Izlazile su raznorazne ankete koje su rekle da nas Milinović ugrožava. najbolja je anketa nedjelja poslije 19 sati. HDZ je najjača politička opcija u županiji i tako će i u budućnosti biti - poručio je Kustić.

Pogledajte Kustićevu izjavu:

- Hvala svima što ste išli u ovu političku bitku s vrhom države, HDZ-om. Čestitao sam im na pobjedi. Jesam li zadovoljan? Tezultat je respektabilan, jaka smo politička opcija u Gospiću, u Senju smo dobili preko 1200 glasova. Čestitam HDZ-u i pratnerima. Okupio sam ljude koji su bili hrabri suprotstaviti se najjačoj stranci u Hrvatskoj - rekao je Darko Milinović.

Pogledajte Milinovićevu izjavu:

U nastavku pratite tijek događaja:

23.15 - S tri osvojena mandata u Županijskoj skupštini Ličko-senjske županije zadovoljna je lista Bura promjena, rekao je nositelj te liste Ante Dabo, koji se nada konstruktivnom radu sljedećeg saziva skupštine, a "ne političkim borbama".

"Također se nadam da nikome neće pasti na pamet rušiti ponovno proračun i izazvati nove izbore", poručio je.

Ante Dabo, koji je gradonačelnik Novalje, rekao je da će Bura promjena pokušati utjecati na sve "da se više uvažavamo i da se više 'svađamo argumentima' oko važnih projekata, a manje politički".

22.23 - SDP-ov Željko Jovanović komentirao je rezultate SDP-a na ovim izvanrednim lokalnim izborima zaključkom kako je pobjeda SDP-a u Ogulinu putokaz stranci kako dalje, dok je poraz u Lici poruka poruka lokalnom stranačkom šefu Tomislavu Zrinskom da odmah podnese ostavku. 

- Danas je SDP pokazao svoju snagu u Ogulinu i svoju slabost u Lici. Iskrene čestitke Daliboru Domitroviću i kolegicama i kolegama iz SDP-a  Ogulin na uvjerljivoj pobjedi na današnjim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće! Vizija i poštenje je ono što građani prepoznaju! Jednako tako, građani Ličko-senjske županije pokazali su što misle o Tomislavu Zrinskom, čovjeku koji je na glavnom odboru SDP-a  zatražio suspenziju Pedje Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihe Zmajlovića i Vedrana Babića jer “svojim radom nanose štetu SDP-u”. Epski neuspjeh SDP-a na današnjim izborima u Ličko-senjskoj županiji zahtijeva trenutačnu ostavku Tomislava Zrinskog na sve funkcije u SDP! Sramotan rezultat u Ličko-senjskoj županiji uz istovremenu briljantnu pobjedu u Ogulinu potvrđuje da je sve na nama. I čestitke za pobjedu i odgovornost za sramotne poraze. Tomislav Zrinski ne može ostati ni na čelu županijske organizacije SDP-a  Ličko-senjske županije  ni u Glavnom odboru SDP-a ni jednu sekundu, jer je nikad gorim rezultatom na ovim izborima na kojima SDP nije prešao ni izborni prag nanio nepopravljivu štetu SDP-u - poručio je Jovanović. 

22.20 - U Ličko-Senjskoj županiji pobjedu je odnijela HDZ-ova koalicija s 35,42 posto glasova. Druga je Milinovićeva lista s 20,43 posto, treći je HSP s 17,15 posto, a četvrta je lista Ante Dabe s 9,81 posto. Slijede SDSS (5,36 posto), SDP (3,95 posto), Živi zid (3,06 posto), HSLS i HNS (2,79 posto) i Bandić Milan 365 (1,99 posto).

Od ukupno 43.217 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 22.138 birača, odnosno 51,23%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 22.135 birača, odnosno 51,22%. Važećih listića bilo je 21.543, odnosno 97,33%. Nevažećih je bilo 592 listića, odnosno 2,67%, objavio je DIP.

22.10 - Predsjednik HSP-a i nositelj liste na izborima na ličko-senjsku županijsku skupštinu Karlo Starčević vrlo je zadovoljan izbornim rezultatom sa17 posto osvojenih glasova te je u nedjelju navečer istaknuo kako se ni jedna vlast neće moći formirati bez HSP-a. Očekujući šest, možda i sedam mandata, HSP neće čekati da bude pozvan na bilo kakve koalicijske pregovore nego će sukladno svojem koalicijskom programu ponuditi suradnju svima, izjavio je Starčević novinarima ispred izbornog stožera HSP-a. 

Pogledajte izjavu Karla Starčevića:

Lista HSP-a je u gradu Gospiću gdje je Karlo Starčević gradonačelnik osvojila 39 posto glasova.

21.55 - DIP je u 21.55 objavio nove privremene rezultate nakon što je obrađeno 113 od 116 biračkih mjesta. HDZ-ova koalicija ima 36,94 posto, Milinovićeva lista 19,8 posto, a treći je HSP s 14,65 posto, dok je lista Ante Dabe na četvrtom mjestu s 10,78 posto.

21.38 - Hvala svima što ste išli u ovu političku bitku s vrhom države, HDZ-om. Čestitao sam im na pobjedi. Jesam li zadovoljan? Rezultat je respektabilan, jaka smo politička opcija u Gospiću, u Senju smo dobili preko 1200 glasova. Čestitam HDZ-u i pratnerima. Okupio sam ljude koji su bili hrabri suprotstaviti se najjačoj stranci u Hrvatskoj - rekao je Darko Milinović.

- Vrlo je jasno, prije dvije godine imao je HDZ 55%, a sada ima 35%. znači 20% gori izborni rezultat. ja sam očekivao bolji rezultat, ali ovaj je respektabilan. Vidjet ćemo koliko će biti mojih na županijskoj listi - dodao je Milinović, koji očekuje da će HDZ formirati skupštinu.

- Idemo u nove izbore! Ja sam rekao da je moj rezultat bio bolji razgovarao bih s njima, ali s HDZ-om i koalicijskim partnerima. Sad nek oni odluče s kim će razgovarati u interesu županije. Ja svoj stav ne mijenjam. ja sam otvoren za razgovore ako je to interesu županije - rekao je Milinović.

Izbori u Lici: Marijan Kustić (HDZ) u Gospiću
1/4

Milinović je rekao da nova županijska skupština mora biti pod vrlo jasnim kriterijima i uvjetima. 

- Što je bilo u 12. mjesecu? Isto se moglo sjesti i razgovarati i s onima koji su izašli iz HDZ-a i koalicijskim partnerima. potrošili smo milijun kuna i nismo dobili ništa. moraju sjesti i odlučiti s kim će razgovarati. Ja sam dokazao da sam HDZ-u davao 20% glasova. Ja sam pokazao i onima koji su me istjerali iz HDZ-a da vrijedim. Biračko tijelo HDZ-a mi vjeruje. Nisam očekivao pobjedu koja bi uništila HDZ, ali očekivao sam malo viši rezultat - rekao je Milinović, koji je također rekao da neće formirati stranku.

Komentirao je i svojedobni dolazak u HDZ-u Zagreb autobusima.

- Opet bih napravio isto jer sam i tada stao iza onih ljudi kojima je onemogućena ravnopravna politička utakmica. Da sam gledao samo svoj interes, ne bih išao s njima - rekao je Milinović.

Rekao je da je on druga politička opcija u Ličko-senjskoj županiji te da je dio birača okrenuo leđa HDZ-u.

Rekao je da ne može predložiti proračun jer je dio sredstava iz EU izgubljen.

- Ova lista za mene ostaje ponos i spremni smo biti oporba. U svaku kampanju je uključena ideološka osnova i od toga ne bježim. Ja sam i dalje protiv Istanbulske konvencije i da napravite anketu u Ličko-senjskoj županiji pokazalo bi se isto - rekao je Milinović.

21.25 - DIP je u 21.25 objavio nove privremene rezultate nakon što su obrađena 102 od 116 biračkih mjesta.

HDZ-ova koalicija ima 37,26 posto, Milinovićeva lista 18,99 posto, a treća je lista Ante Dabe s 12,67 posto, dok je HSP na četvrtom mjestu s 11,56 posto.

Izbori u Lici: Marijan Kustić (HDZ) u Gospiću
1/6

21.10 - Na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka izborna lista Grupe birača – Marina Budimir prema još uvijek neslužbenim rezultatima osvojila je 52,09 posto glasova. Radi se o listi aktualne gradonačelnice Iloka Marine Budimir koja će sada u Gradskom vijeću imati devet vijećnika, odnosno, natpolovičnu većinu.  Koalicija HDZ - HLSL je na izborima u Iloku potučen pošto su osvojili 24,52 posto glasova i oni će u Gradskom vijeću imati četiri vijećnika. U Gradsko vijeće Iloka ulaze još koalicija HSS-HKS (9,91 posto) i Desno (6,84 posto). Odlukom birača u Gradskom vijeću Iloka neće biti vijećnika HSU-a, SDP-a, HSP-a i HNS-a. Podsjećamo kako je do izbora za Gradsko vijeće Iloka došlo jer nije izglasan koji je predložila Budimir. Inicijator za to bio je upravo HDZ kojega su birači u Iloku žestoko kaznili. Naime, HDZ je sa koalicijskim partnerima u Iloku imao većinu u Gradskom vijeću ali su se ipak odlučili opciju prijevremenih izbora.   

21.05 - DIP je u 20.55 objavio nove privremene rezultate nakon što je obrađeno 91 od 116 biračkih mjesta.

HDZ-ova koalicija (HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/HBS) ima 37,5 posto, Milinovićeva lista 18,14 posto, a treća je lista Ante Dabe s 13,53 posto, dok je HSP na četvrtom mjestu s 9,58 posto.

21.00 - HDZ je pobijedio na izborima. Zahvaljujem se svima koji su ukazali povjerenje. Izlazile su raznorazne ankete koje su rekle da nas Milinović ugrožava. najbolja je anketa nedjelja poslije 19 sati. HDZ je najjača politička opcija u županiji i tako će i u budućnosti biti. mi ćemo se pripremati za samu skupštinu od sutra. 15 smo posto jači od nezavisne liste Darka Milinovića - rekao je Marijan Kustić.

- Prvo idemo formirati skupštinu, trebamo razgovarati s potencijalnim političkim partnerima. Najbitnije je da smo pobijedili. I dalje ćemo imati akcije za gradsku organizaciju u Gospiću, ništa nas nije iznenadilo. Cijelo vrijeme govorimo da ćemo biti u 35 do 40%. Svaki grad je nama bitan - dodao je. 

Na pitanje želi li koalirati s Milinovićem odgovorio je: Spremni smo razgovarati sa svima.

- Stanje prije nove godine je neodrživo, a danas je na snazi demokracija, a mi smo najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji - rekao je Kustić.

20.55 - Predsjednik karlovačkog županijskog SDP-a Ivan Vuković nakon što su u Ogulinu obrađena sva izborna mjesta izjavio Hini kako je SDP apsolutni pobjednik izvanrednih izbora za ogulinsko Gradsko vijeće te će moći samostalno formirati vlast.  Kako je rekao Vuković,  SDP je osvojio 2861 glas, a HDZ 2193 glasova. 

- To znači kad budemo osvojene glasove preračunavali u mandate imat ćemo devet mandata, HDZ šest,  SDSS jedan te Demokrati savez Srba također jedan. Ovom pobjedom ćemo moći realizirati projekte zacrtane proračunom za 2019. godinu - rekao je Vuković. U Ogulinu je nešto više od 11 tisuća osoba s pravom glasa. 

20.39 - Karlo Starčević: Neće biti nove vlasti bez nas. Mi smo najjača snaga u Ličko-senjskoj županiji. Nama će se drugi morati prikloniti. Meni je bitan samo razvoj Ličko-senjske županije, demografski i gospodarski.

20.35 - DIP je objavio privremene rezultate izbora u Lici nakon što je prebrojano 57 od 116 biračkih mjesta. HDZ-ova koalicija (HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/HBS) vodi s 35,70 posto glasova, Milinovićeva lista ima 19,25 posto. Ti su rezultati za HDZ i Milinovića nešto slabiji u odnosu na prve izborne rezultate.

HSP Karla Starčevića, gospićkog gradonačelnika, dobiva 9,14 posto glasova, neznatno više od NL novaljskog gradonačelnika Ante Dabe (9, 03 posto), SDP-ova lista, za sada, dobiva 6, 1 posto glasova, podaci su koje je objavio DIP na internetskim stranicama.

Ispod pet posto glasova dobile su liste Bandićeve stranke, koalicije HSLS/HNS, te Živog zida, pokazuju rezultati sa 57 od ukupno 116 biračkih mjesta koliko ih je u nedjelju bilo otvoreno u Ličko-senjskoj županiji.

20.15 - Odmah po zatvaranju birališta u Ličko-senjskoj županiji počele su pristizati prve neslužbene izlazne ankete o izbornim rezultatima. Najživlje je u samom Gospiću, gdje su oko 20 sati u svoje izborne stožere došli čelni ljudi triju stranaka koje očekuju najveći broj glasova u Gospiću, to su Karlo Starčević iz HSP-a, nezavisni Darko Milinović, aktualni župan, i Marijan Kustić iz HDZ-a koji je u Gospić stigao iz rodne Novalje. Po izlaznim anketama u samom gradu Gospiću situacija je bila dosta napeta i neizvjesna i izjednačena, no nešto iza 20 sati ankete su pokazale da Karlo Starčević i HSP imaju najveći broj osvojenih glasova, oko 37 posto, 31 posto za Milinovića, a 23 posto za HDZ-ovu listu.

19.50 - Birališta u Ličko -senjskoj županiji su zatvorena, a izvanredni izbori su prošli mirno i bez većih izgreda, zasad sa šest pritužbi Županijskom izbornom povjerenstvu; tri o povredi izborne šutnje i tri na povredu izbornog postupka, no moguće primjedbe na sadržaj zapisnika mogu stići naknadno od promatrača, doznaje Hina u nedjelju navečer u ŽIP-u u Gospiću.

Prema riječima predsjednice ŽIP-a Milke Vraneš, izbori se smatraju regularnim, a pritužbe će se rješavati. Njezina zamjenica Žana Vlainić pojasnila je da HSP-ova pritužba odnosi na povredu izborne šutnje nositelja liste skupine građana Darka Milinovića slanjem sms poruka.  Raspravit će se i pritužba kršenja izborne šutnje kandidatkinje HSP-a na jednom lokalnom portalu, a pritužbu o tome dostavila je lista Darka Milinovića. Jedan se prigovor odnosio na plakat HDZ-a u Mukinjama, da je postavljen na manje od 50 metara od biračkog mjesta. 

Danijela Bogić, nositeljica liste stranke Milan Bandić 365, prijavila je da je predsjednica biračkog odbora u Torjanskom kod Vrhovina utjecala na birača kako da glasa, no, kako je rekla Vlainić, brzo je provjereno i ustanovljeno da na birača nije utjecao nitko iz biračkog odbora, već je riječ o utjecaju birača na birača.

„Budući da su to potvrdili i svi nazočni promatrači smatramo tu pritužbu neosnovanom“, rekla je Vlainić. 

Ostale pritužbe provjeravamo i ako se utvrdi osnovanost sumnje počinitelje ćemo prijaviti DORH-u. Za takve su prekršaje propisane samo novčane kazne, istina dosta velike, rekla je Vlainić. Stožeri svih devet kandidacijskih lista su otvoreni i čekaju se prvi neslužbeni rezultati, a prve izjave za novinare najavljene između 8 i 9 sati.

19.00 - U 19 sati zatvorena su biračka mjesta, a prvi izborni rezultati očekuju se poslije 20 sati.

S posebnom pozornošću čeka se ishod izbora u Lici, odnosno odgovor hoće li HDZ uspjeti zadržati kontrolu nad skupštinom koja je krajem 2018. srušila proračun županu Darku Milinoviću, bivšem HDZ-ovcu koji je na izbore izašao s nezavisnom listom.

18.10 - Dok je u Ličko-senjskoj županiji na prijevremene izbore za županijsku skupštinu u nedjelju do 16,30 sati izašlo gotovo osam posto manje birača nego na lokalnim izborima u svibnju 2017., Ogulin, Ilok i Davor, koji biraju gradska i općinsko vijeće, bilježe veći odaziv birača. U Lici je u nedjelju do 16, 30 sati na biračka mjesta izašlo 40,4 posto birača (oko 17. 500 od ukupno 43 tisuće), prije dvije godine 48,1 posto.

Najveće zanimanje za izbore pokazali su Gospićani kojih je glasovalo gotovo 48 posto (5. 200 od gotovo 11 tisuća), no i taj je odaziv za četiri posto manji od onoga iz svibnja 2017., kada je iznosio gotovo 52 posto. Solidan odaziv bilježe Senj (42, 4 posto), Perušić (40, 8 posto), Karlobag (40, 6 posto). Na izbore za svoje Gradsko vijeće glasovalo je 42, 4 posto Ogulinaca, što je 2, 4 posto više u odnosu  na redovne lokalne izbore. Birati 17 vijećnika ima oko 11 tisuća Ogulinaca. Neznatno bolji, ali ipak bolji odaziv nego u svibnju 2017. bilježi Ilok koji bira Gradsko vijeće od 15 vijećnika. Do nedjelje poslijepodne glasovalo je 40, 1 posto od oko 5.400 Iločana, prije nepune dvije godine njih 39, 4 posto. Osjetno bolji odaziv (43 posto), nego na redovnim lokalnim izborima (32, 7 posto) ima posavska općina Davor, koja bira 13 vijećnika u Općinsko vijeće.

14.55 - Po podacima Izbornog povjerenstva, do 11 sati na izvanrednim izborima za Županijsku skupštinu Ličko - senjske županije od 43.000 birača, na izbore je izišlo njih 16,82 posto, pet posto manje birača nego 2017. godine. Najviše u Gospiću gdje je glasovalo gotovo 19 posto od 10.881 građana s pravom glasa. Na 116 biračkih mjesta, napominju u županijskom Izbornom povjerenstvu, raspoređena su čak 404 promatrača, više nego ikada do sada na izborima u Lici. Nema incidenata, tek tri prigovora, od kojih se jedan odnosi na SMS poruke, a dva na internetske objave.

Nakon jutarnje mise u svom Donjem Pazarištu, u tamošnjoj osnovnoj školi, glasovao je i Karlo Starčević, predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića koji tvrdi da očekuje pobjedu jer je jedini sklopio savez s narodom. 

- Kada su u pitanju moguće koalicije mogu reći da su 'čudni putevi Gospodnji'. Mediji su u Hrvatskoj preferirali dvije strane koje su prije dvije gddoine izgubile izbore. Čudno je da je tamo neki Karlo Starčević sa HSP-om tu veliku mašineriju pobijedio prije dvije godine i potukao ih do koljena. Nadam se da ću dobiti 50 posto biračkog tijela u Gospiću, a da ću u Županiji  biti najjača politička snaga koja će određivati koalicijske partneree. Ne da će netko mene zvati kao poltrona koji bi htio uhljebiti sebe i svoje, jer meni to  nije potrebno.

- Želim voditi Županiju transparentno, u skladu s načelima poštenja, čestitosti i samoodgovornosti,  napraviti preslik političkog i gospodarskog  vođenja u gradu Gospiću u zadnje dvije godine na Županiju. Izvukli smo Gospić iz ponora, gotovo zaustavili pad i to žeilimo u Županiji. Iako ne znam imali li Županija snage izvući se iz ponora u koji nas te dvije opcije dovele, a sada nas kao žele izvući. Nitko nam neće pomoći, ako si sami ne pomognemo. Jedini sam integralni faktor u Gospiću i Županiji. Oni koji su podjelili županiju ne mogu je voditi dalje. Ličku županiju može viditi jedino Karlo Starčević i HSP. Građanima je dodijao lopovku koji se događa 25 godina u čitavoj Hrvatskoj, a nigdje nitko za lopovluk do danas nije osuđen niti je ikome od njih do danas oduzeta imovina i vraćena Hrvatskoj - kazao je Karlo Starčević. 

Dodao je da nakon izbora neće teći pivo, ali niti med i mlijeko, već suze i znoj i puno rada da bi se Lika oporavila.

- Moramo konačno učiniti korak koji smo propustili u 30 godina; korak odgovornosti i samoodgovornosti da bismo ostavili nešto našoj djece, jer smo potrošili njihovu budućnost, a ne samo ono što smo dobili u ostavšinu od roditelja i pradjedova - dodao je K. Starčević.

11.20 - Ne očekujem vam ja ništa jer su svi oni isti. Jedan je bolji, drugi malo gori, a kada sve zbrojite, ništa od svega. Idem na izbore, kao i na svake druge, zaokružim tko mi prvi padne pod ruku, ali vjerujte, ne očekjujem da će ikome, osim političarima u Lici, biti bolje. Nama će samo svaki puta biti još gore. Iz Zagreba dolaze sada, hoće jadnu Liku da oglobe. Ja ću i dalje jedva preživljavati od svoje male mirovine i to vam je to – kazao nam je Matej, umirovljenik iz Gospića koji je danas ujutro došao na biračko mjesto u središtu grada kako bi glasao za novi saziv Županijske skupštine Ličko – senjske županije.

Da bi mogli biti malo bolje, nada se umirovljeni hrvatski branitelj Stevo Pražić.

- Očekujem da bi se mogle dogoditi neke promjene, da će se ipak moći dogovoriti zbog nas građana, da se dogode promjene zbog kojih bi nam svima moglo biti bolje – ispričao nam je Stevo Pražić.

Zapravo, većina građana koja je nedjelju jutro iskoristila za glasanja, smatra da će rezultati biti neizvjesni, niti sami ne znaju tko bi u ovoj priči mogao biti pobjednik. Uvjereni su da će, zapravo, "igrice" i dogovaranja nakon izbora biti presudni. Većina, zapravo, apelira da ovoga puta smisle i naprave nešto za Liku kako mladi ne bi odlazili.

Naši sugovornici, kao i ostali birači u ovoj županiji koja ima oko 43.000 stanovnika, imali su priliku birati između čak deset izbornih listi. U novi saziv ličke Županijske skupštine htjeli bi mnogi; od Bure promjena, HSP-a, Živog zida, SDP-a, HSLS-a, do drugi, no većinu u skupštini očekuju prvi ljudi dviju lista; HDZ-a, te nezavisne liste Darka Milinovića, aktualnog ličkog župana.

- Moja politička karijera je u uzlaznoj putanji, a HDZ će imati najgore izborne rezultate u povijesti. U kampanji sam neopterećen ničim, bez mandata do sada, a HDZ je imao 19 mandata. Nakon izbora ću surađivati s progresivnim strankama, koji se znaju uzdići iznad političkih interesa i kazniti one koji su krivi za sve ovo. Teško da bih mogao surađivati sa HDZ-om. Istina, rekao sam da ću razgovarati i sa crnim vragom za boljitak županije, ali teško je naći zajednički jezik sa onima koji su rušili proračun županije i ostavili nas bez 90 milijuna kuna – kazao nam je Darko Milinović nakon što je sa obitelji glasao u središtu Gospića.

Osvrnuo se na skup HDZ-a u petak i govor premijera A. Plenkovića.

- U petak je premijer Plenković rekao da je tu Gabi sa 900 milijuna kuna, Ćorić sa 200 milijuna kuna. Hrvatski se ponos ne može kupiti sa svim tim milijunima kuna, ali po tim iznosima, Ličko – senjska županija imat će najveći proračun od svih županija u Hrvatskoj! To je milijardu i dvjesto milijuna kuna koje je Plenković obećao. Zato ću zamoliti predsjednika Vlade da nam to da u proračun. Konsolidiran proračun do sada je bio 327 milijuna kuna, a sada bi mogao biti milijardu i pol, što je predobro za našu županiju – kazao je Darko Milinović i dodao kako ne sumnja u poražavajući izborni rezultat HDZ-a već je uvjeren u njega.

- Istina je da sam se često u govorima na predizbornim skupovima ugrizao za jezik, jer sam umalo spomenuo HDZ. Ipak sam bio u HDZ-u od 1990.-ih godina, a onda nedemokratski izbačen, ponižen. Odbacili su me kao, rekao bih Real Ronalda. Izgubio je sada Ligu prvaka, izgubit će prvenstvo Španjolske, e tako je danas ovdje sa HDZ-om. HDZ se odrekao "Ronalda", a nije bilo baš nikakvih razloga. I to je hrvatski ponosni narod osjetio u Ličko – senjskoj županiji – dodao je Darko Milinović.

Marijan Kustić, predsjednik HDZ-a Ličko - senjske županije glasao je u Novalji na otoku Pagu. Smatra da izlaznost birača neće biti onolika kolika je bila prije dvije godine kada su bili izbori za gradonačelnike, načelnike, župane, ali se nada da će birači ipak u što većem broju iskoristiti mogućnost i tako utjecati na novi sastav ličke županijske skupštine.

- Neka birači biraju po savjesti, ono što smatraju da je najbolje za Ličko - senjsku županiju. Tvrdim da je upravo HDZ stranka koja može i želi omogućiti razvoj i prosperitet Like. Za to imamo projekte, programe, ljude, sredstva i sva Vlada Andreja Plenkovića je uz nas - kazao je Marijan Kustić.

Nije htio komentirati izjavu Darka Milinovića da će HDZ imati najgore izborne rezultate u povijesti nakon današnjih izbora u Lici.

- Darko Milinović pušta spinove, igra neke svoje utakmice. To ne bih komentirao. O njegovim rezultatima u vođenju HDZ-a u našoj županiji dovoljno govori činjenica da je HDZ prije zadnjih lokalnih izbora imao u četiri grada sva četiri gradonačelnika, a danas imamo, zahvaljujući vodstvu HDZ-a od strane Darka Milinovića, gradonačelnika u samo jednom gradu - dodao je Marijan Kustić

Komentara 204

SP
Spezispezi
21:59 10.03.2019.

Da ovcu stave na čelo hdz-a dobila bi isto glasova

NA
NasaSenkica
20:43 10.03.2019.

Jel krešo kradljivac blaupunkta ima u Lici svoju stranku?

Avatar navijač
navijač
20:55 10.03.2019.

Ja sam čuo da Dalićka dobija Liku, ako ne lažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije