Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jubilej manjine

Desetljeće rada požeških vijeća srpske manjine

Srbi Požega
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/6
15.12.2013.
u 17:45

Imamo sve zakone koji reguliraju odnose i mjesto manjina, no u cijelom društvu neophodno je više tolerancije - rečeno je na svečanosti u Požegi, na kojoj su nastupili glazbeni ansambl Provjesta Vukovar i Srpsko pjevačko društvo Javor

Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško- slavonske županije i Grada Požege obilježili su pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora desetu godišnjicu osnivanja prisjećanjem na godine djelovanja, te nastupom Prosvjeta iz Vukovara i Srpsko pjevačko društvo Javor, koji su prikazali stare običaje te manjine.

Svečanosti su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Zdravko Ronko, generalni konzul Srbije u RH Živorad Simić, predsjednica skupštine požeško-slavonske županije Mirela Mezak stasny, predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić i drugi. Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Požege Zdravko Dragaš govorio je o suradnji sa lokalnom vlasti istakavši značenje rada vijeća.

-Desetak povratničkih naselja nemaju električnu energiju iako tu žive više od 10 godina - istakao je Miroslav Grozdanić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i dodao da su rezultati vijeća u ovih deset godina skromni, ali da mu je drago kada vidi ljude koji srpskoj manjini daju ohrabrenje.

-Imamo donijete sve zakone koji reguliraju odnose i mjesto manjina, no u cijelom društvu neophodno je više tolerancije, te aktivnosti na očuvanju kulture, njegovanju jezika itd.- kazao je čestitajući jubilej saborski zastupnik Zdravko Ronko, izaslanik pokrovitelja svečanosti predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke.

 Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić je pozdravio sve uzvanike i čestitao deset godina rada, a potporu su vijećima dali predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula, predsjednica skupštine Požeško-slavonske županije Mirela Mezak Stasny, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik i svećenik pravoslavne crkve u Požegi paroh Aleksandar Bjelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije