Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS gubi uporište

Članstvo HNS-a prelazi Radimiru Čačiću, odlazi i Matija Posavec?

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.09.2017.
u 20:15

Reformistima su se pridružili članovi iz HNS-a u Martijancu, V. Toplicama i Vidovcu, ali i varaždinska vijećnica Vesna Dušak

Hrvatska narodna stranka na sjeveru Hrvatske, svojem dosadašnjem najjačem uporištu, doživljava velike trzavice. Članstvo im se osipa i izvori iz HNS-a otkrivaju da su mnogi članovi zadnjih dana upravo u varaždinskoj županiji odlučili napustiti HNS. I otići bivšem predsjedniku te stranke, danas šefu Reformista i županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću.


Sam Čačić potvrdio nam je da su mu došli mnogi članovi iz HNS-ovih organizacija u Martijancu, Varaždinskim Toplicama i Vidovcu, a prešla mu je i HNS-ova vijećnica iz gradskog vijeća Vesna Dušak. Što nije jedini gubitak HNS-a u Varaždinu. Nakon lokalnih izbora ta je stranka osvojila tri mandata u Gradskom vijeću. Danas je spala na samo jedno mjesto jer je još jedan vijećnik otišao u nezavisne zastupnike.

– Naravno da ljudi prepoznaju što je perspektiva HNS-a, a što mi u Reformistima radimo. Prelasci se događaju stalno, nešto od toga izađe u javnost, nešto ne. To su sve procesi koji nisu nepredvidivi – kaže šef Reformista i župan Radimir Čačić.
No nisu odlasci iz HNS-a u Varaždinskoj županiji jedino što brine članove te stranke. Pitanje je i što će biti s uporištem stranke u Međimurju s obzirom na to da se zadnjih dana naveliko govorilo da bi stranku mogao napustiti i jedini HNS-ov župan Matija Posavec. No kako se neslužbeno može čuti, on je od te odluke, za sada, ipak odustao. Iako je, kažu izvori koji su mu bliski, vrlo nezadovoljan stanjem i u stranci i ponašanjem i ulogom HNS-a u aktualnoj Vladi.

Posavec je, kaže isti izvor, odlučio i da se iz svih tih razloga neće ni kandidirati za šefa HNS-a što mu je, nagađa se, nuđeno. HNS novog predsjednika mora izabrati sredinom prosinca. A do kraja listopada, odnosno do kraja studenog provest će se i unutarstranački izbori za vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Predrag Štromar trenutačno vodi stranku, potpredsjednik je Vlade te kao takav slovi za potencijalnog kandidata iako su sve glasnija šuškanja da tu ambiciju baš i nema.

Kao mogući kandidat spominje se i Milorad Batinić, a najglasnija su nagađanja da to ipak ponovno bude bivši šef Ivan Vrdoljak.
– U ovom trenutku to je najrealnija opcija. U protivnom mogao bi biti Batinić. U svakom slučaju, u HNS-u će se opet o tome dogovoriti, teško da će biti više kandidata – kaže naš izvor iz HNS-a.

Komentara 5

SA
savjest1234
20:30 13.09.2017.

Zašto sve male stranke kod nas vode osuđeni krminalci?HNS, HSS itd..

Avatar Retardo
Retardo
20:44 13.09.2017.

Čerge...

KR
kritika5
22:31 13.09.2017.

pa tu su već bili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije