Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čačić nahvalio Vladu i podsjetio na 30 milijuna kuna duga

Od ministra financija Zdravka Marića dobio je obećanje da su sredstva za podmirenje predviđena u proračunu
24. kolovoza 2017. u 16:12 3 komentara 1223 prikaza
Varaždin: Premijer Plenković na Špancirfestu nogama napravio otisak na majici
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji prvog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara i troje ministara posjetio je danas manifestaciju Špancirfest u Varaždinu. Prije šetnje po gradskim ulicama i trgovima održao je radni sastanak sa županom Radimirom Čačićem i gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Sjednica Vlade Sjednica Vlade Plenković: Moraju se pronaći i najteže kazniti oni koji su podmetnuli požare

- Razgovarali smo o jačanju partnerstva između središnje razine vlasti, grada i županije te o razvoju sjevera Hrvatske. Razvoj gospodarstva i kvalitetniji život ljudi, ulaganja u obrazovanje..., sve su to potezi koje ćemo raditi u partnerstvu sa županijom i gradom - rekao je premijer Plenković.

Varaždin: Premijer Plenković na Špancirfestu nogama napravio otisak na majici
1 / 8
Varaždin: Premijer Plenković na Špancirfestu nogama napravio otisak na majici

Gradonačelnik Čehok predstavio je ukratko razvojne projekte za koje, kako je rekao, načelno postoji potpora Vlade.

- To su projekti oko obrazovanja, gospodarstva, novih tehnologija, zdravstva, infrastrukture... Mislim da ćemo tu imati potporu Vlade - dodao je.

Župan Čačić nahvalio je aktualnu Vladu i podsjetio da je gorući problem dug države prema Varaždinskoj županiji od preko 30 milijuna kuna. Od ministra financija Zdravka Marića dobio je obećanje da su sredstva za podmirenje predviđena u proračunu. Razgovaralo se i o tome kako financirati izgradnju novih škola.

Odgovarajući na pitanja novinara o sisačkoj Rafineriji iz koje se, prema tvrdnjama Stožera za obranu Rafinerije, nafta za preradu prevozi u Rijeku, predsjednik Vlade Plenković rekao je da će razgovore o tome sutra obaviti ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Istaknuo je da je prerano govoriti o tome koliko će stajati financijski savjetnik za otkup dionica Ine jer se natječaj tek priprema. Na pitanje hoće li vatrogasci biti nagrađeni za sudjelovanje u gašenju požara, odgovorio je da će se u razgovorima s nadležnim ministarstvima, Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i DUZS-om pronaći model da se nagrade oni koji su se požrtvovno borili s požarima.

Davor Bernardić SDP-ov prijedlog Bernardić: Cilj nam je da minimalna plaća bude 60 posto prosječne Andrej Plenković Tomislav Krasnec 'Senzibiliziranje javnosti' nije reforma Blaženka Divjak Reforma na čekanju Sukob Vican – Divjak može raspetljati jedino premijer

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar ĐOVAK  NOKOVIĆ
  ĐOVAK NOKOVIĆ:

  Joj kako ono ..buldožder su ga zvali ... najavio tsunami ? Kako će bit ministar poduzetništva u vladi kad nije znao vodit jedan Koning , ostali ljudi na cesti a on dužan do grla i sad trabunja

 • savjest1234:

  Samo on da nikoga ne hvali ! Koliko je ostao dužan za porez iz bivših firmi !

 • binki:

  Tko će ih nahvalit nego ista lopina kao i oni.