Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.09.2017. u 08:37

Plenković svojim strahom od desnice napumpao problem jer ploču nije uklonio odmah

Predrag Štromar i Milorad Pupovac duboko griješe kada obješena nosa kukaju kako su nesretni načinom na koji je riješen famozan slučaj HOS-ove ploče. Upravo su HNS i SDSS natjerali premijera Plenkovića da prije donošenja zakona ukloni tu spomen-ploču iz Jasenovca.

I bilo im je samo važno da ploča više ne bude na području nekadašnjeg ustaškog logora jer su i sami bili svjesni da HDZ neće pribjeći radikalnijim rješenjima (uostalom, Plenkoviću ploča godinu dana nije smetala), ali i da ne postoji zakonsko rješenje prema kojem bi ploča preko noći otamo nestala.

Milorad Pupovac
1/22

I umjesto da sada Štromar i Pupovac odmjerenim izjavama utječu na to da se priča s HOS-ovom pločom napokon zatvori i da se radi na zakonu koji će regulirati simbole totalitarnih režima, oni u predstavi za javnost glume nezadovoljne partnere iako se ni jedan ni drugi neće otrgnuti iz zagrljaja HDZ-a. Jasno je da i Štromar i Pupovac moraju misliti na svoja “tri i pol birača” pa u političkom igrokazu sami sebe na životu održavaju na vječito zapaljivim ideološkim temama.

U tome im je pomogao i premijer Plenković, koji je svojom neodlučnošću i iracionalnim strahom od desnice napumpao problem s pločom jer je iz Jasenovca nije uklonio prije godinu dana kada su je pripadnici HOS-a ondje postavili. Premijer je pogriješio i kada nije stao iza svog ministra pravosuđa, koji je baš u Večernjem listu zastupao stav da će se pitanje ploče riješiti tek kada se donese zakon, nego je pod pritiskom partnera požurio pronaći rješenje.

Pa smo zato jučer imali čast slušati i gledati uvaženog Marka Skeju, HOS-ovca osebujna imidža, kako na kraju novinske konferencije pozdravlja sa “za dom spremni” nakon što je obavijestio naciju da se ploča seli iz Jasenovca, a “za dom spremni” će živjeti vječno. Upravo je Plenković svojom neodlučnošću dao silan prostor raznoraznim likovima koji su, osjetivši njegovu slabost, dobili kuražu. Da im je odmah pokazao “tko je gazda”, više bi ga cijenili... 

Komentara 100

DU
Deleted user
08:57 08.09.2017.

Zasto niti jedna hrvatska vlast ne zeli ispitati istine i lazi Jasenovca.Zasto jos uvijek i jedino vjerujemo veliko srbima i njihovom mitu o Jasenovcu do kada??

DU
Deleted user
08:41 08.09.2017.

Pupovac je de facto hrvatski premijer, a Plenković je samo izvršioc.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
08:42 08.09.2017.

Zato se lekarnino dete i podrumski pacovčić sada raskuražio, kad je vidio da mu je poniženje poginulih dragovoljaca HOS-a prošlo u miru. Ni dva sada nakon one sramotne konferencije UDHOS-a izišao je pred novinare napuhan ko Šešelj i odmah najavio drugu fazu, totalno poniženje svih poginulih i preživjelih dragovoljaca HOS-a i konačnu legislativnu kriminalizaciju Domovinskog rata. Kako ni to nije bilo dosta, isturio je svoje poltrone Božinovića, Jandrokovića i Kuščevića da to ponove. Ako ni nakon ovog briselac ne dobije status četničkog vojvode, onda su četnici stvarno nezahvalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije