Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Cesare Avenati krenuo u školu u Italiji, s majkom se viđa svaki dan

Nina Kuluz se istoga dana kada je dječak odveden u Italiju također ondje preselila te je pronašla posao, a sina viđa svaki dan po sat vremena
10. rujna 2018. u 17:08 15 komentara 22593 prikaza
Cesare Avenati
Foto: Obiteljski album

Cesare Avenati (9), dječak čiju je potresnu ovrhu gledala cijela Hrvatska, danas je krenuo u treći razred osnovne škole u Italiji.

Cesare naša novinarka u italiji Otac: Cesare i ja uživamo u Toskani. Majka: Odveo ga je na tajno mjesto

Uz psihologa i prevoditelja koji od lipnja, kada je dječak otišao s ocem Alessandrom Avenatijem u državu rođenja, prate njegovu prilagodbu na novi život, velika potpora mu je obitelj s očeve strane te majka Nina Kuluz koju viđa svakodnevno sat vremena, piše Slobodna Dalmacija.

Škola u Pijemonteu, regiji na sjeverozapadu Italije, počela je danas, kao i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Cesare Avenati je upisan u Institut za opće obrazovanje i povijest u Moncalieriju, mjestu pokraj Torina.

Provedena ovrha nad Cesareom Ovrha djeteta Mediji objavili fotografiju malog Cesarea: Smije se i igra se s tatom na plaži

U školi će tjedno boraviti 40 sati, odnosno osam sati dnevno, a školski dan počinje u 8.30 te završava u 16.30 sati.

Nakon što je odveden od majke Nine Kuluz i predan ocu Alessandru Avenatiju, dječak je cijelo ljeto proveo upoznavajući svoga oca koji ima skrbništvo nad njim. Majci Nini Kuluz roditeljska skrb oduzeta je presudom Kaznenog suda u Torinu gdje je osuđena za otmicu djeteta.

Provedena ovrha nad Cesareom ovrha nad Cesareom VIDEO Dječak je vrištao: ‘Ne radite mi tooo!’, roditelji i država priuštili mu traumu

No, Nina Kuluz se istoga dana kada je dječak odveden u Italiju također ondje preselila te je pronašla posao, a sina viđa svaki dan po sat vremena uz nadzor socijalnih radnika.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Catalonia:

    Interesantno... A dok je mali bio kod mame tatu nije ni poznao zato kaj je tako mama odlucila... Branila je ocu svaki kontakt sa djetetom i obrnuto.... I radila predstave na dnevnoj bazi,skoro djetetu unistila zivot.... A sada,gle cuda.... Mali ... prikaži još! ziv,zdrav,sretan,ne zivi pod kljucem.. A i taj otac,sram ga bilo,kako ga je mama predstavila,danas dozvoljava mami da svaki dan vidja djete iako je on sam dobio skrbnistvo... Ma moze ju biti sram,strasno da netko ko se naziva majkom moze biti takva.... A takve ili slicne muke prozivljava svaki otac djeteta rastavljen od djetetove majke...

  • NKNK:

    ,,,interesantno..., jedan takav zlostavljač i njegova obitelj da daje takvu potporu dječaku, mati ga viđa svaki dan i sve funkcionira. A sad se sjetite Splita i sve one predstave i cirkusa na čelu sa najpoznatijom balkanskom pornjačom i njenim potrčkom. ... prikaži još! Sve je to trebala policija razbucati sa šmrkovima i saprati bagru kao škanicle s ceste.