Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog dramatičnog slučaja

Cesare Avenati krenuo u školu u Italiji, s majkom se viđa svaki dan

Cesare Avenati
Foto: Obiteljski album
10.09.2018.
u 17:08

Nina Kuluz se istoga dana kada je dječak odveden u Italiju također ondje preselila te je pronašla posao, a sina viđa svaki dan po sat vremena

Cesare Avenati (9), dječak čiju je potresnu ovrhu gledala cijela Hrvatska, danas je krenuo u treći razred osnovne škole u Italiji.

Uz psihologa i prevoditelja koji od lipnja, kada je dječak otišao s ocem Alessandrom Avenatijem u državu rođenja, prate njegovu prilagodbu na novi život, velika potpora mu je obitelj s očeve strane te majka Nina Kuluz koju viđa svakodnevno sat vremena, piše Slobodna Dalmacija.

Škola u Pijemonteu, regiji na sjeverozapadu Italije, počela je danas, kao i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Cesare Avenati je upisan u Institut za opće obrazovanje i povijest u Moncalieriju, mjestu pokraj Torina.

U školi će tjedno boraviti 40 sati, odnosno osam sati dnevno, a školski dan počinje u 8.30 te završava u 16.30 sati.

Nakon što je odveden od majke Nine Kuluz i predan ocu Alessandru Avenatiju, dječak je cijelo ljeto proveo upoznavajući svoga oca koji ima skrbništvo nad njim. Majci Nini Kuluz roditeljska skrb oduzeta je presudom Kaznenog suda u Torinu gdje je osuđena za otmicu djeteta.

No, Nina Kuluz se istoga dana kada je dječak odveden u Italiju također ondje preselila te je pronašla posao, a sina viđa svaki dan po sat vremena uz nadzor socijalnih radnika.

Komentara 15

CA
Catalonia
17:58 10.09.2018.

Interesantno... A dok je mali bio kod mame tatu nije ni poznao zato kaj je tako mama odlucila... Branila je ocu svaki kontakt sa djetetom i obrnuto.... I radila predstave na dnevnoj bazi,skoro djetetu unistila zivot.... A sada,gle cuda.... Mali ziv,zdrav,sretan,ne zivi pod kljucem.. A i taj otac,sram ga bilo,kako ga je mama predstavila,danas dozvoljava mami da svaki dan vidja djete iako je on sam dobio skrbnistvo... Ma moze ju biti sram,strasno da netko ko se naziva majkom moze biti takva.... A takve ili slicne muke prozivljava svaki otac djeteta rastavljen od djetetove majke...

Avatar whitesox
whitesox
17:42 10.09.2018.

KUČKA!

Avatar Poskok 1
Poskok 1
19:41 10.09.2018.

,,,interesantno..., jedan takav zlostavljač i njegova obitelj da daje takvu potporu dječaku, mati ga viđa svaki dan i sve funkcionira. A sad se sjetite Splita i sve one predstave i cirkusa na čelu sa najpoznatijom balkanskom pornjačom i njenim potrčkom. Sve je to trebala policija razbucati sa šmrkovima i saprati bagru kao škanicle s ceste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije