Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj mercator

Čehok i Ptiček oslobođeni krivnje da su oštetili proračun zamjenom zemljišta

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
08.04.2019.
u 15:39

Obojica su rekli da se ne osjećaju krivima. Čehok je isticao da nije bilo nikakve štete za Grad i da je odluku o zamjeni zemljišta donijelo tadašnje Gradsko poglavarstvo

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i bivši direktor gradske tvrtke Parkovi Miljenko Ptiček nepravomoćno su oslobođeni krivnje da su sklapanjem ugovora o zamjeni nekretnina 2006. godine oštetili gradski proračun za više milijuna kuna. Presudio je tako Općinski sud u Koprivnici, na kojem je suđenje u tzv. slučaju Mercator Čehoku i Ptičeku počelo još 2015. godine.

Prvooptuženog Čehoka teretilo se da je na traženje drugooptuženog Ptičeka 1. ožujka 2006. godine zaključio ugovor o zamjeni nekretnina, iako je, tvrdili su u DORH-u, bio svjestan da je ugovor štetan za Grad Varaždin. Zemljište procijenjeno na oko 6,3 milijuna kuna tim je ugovorom pripalo Parkovima, a Grad je zauzvrat od Parkova dobio šumu Jelačićku.

Obojica su rekli da se ne osjećaju krivima. Čehok je isticao da nije bilo nikakve štete za Grad i da je odluku o zamjeni zemljišta donijelo tadašnje Gradsko poglavarstvo. U DORH-u pak su uvjereni da Parkovi nisu bili vlasnik šume pokraj rijeke Drave, gdje je kasnije sagrađena sportska dvorana Arena, već da je njen posjednik bio Grad Varaždin. Grad je sklopio ugovor o zamjeni nekretnina kojom je Parkovima dao zemljište na kojem je kasnije sagrađen Mercatorov trgovački centar, a Parkovi su se kao nositelj prava korištenja odrekli zakonskog prava unošenja u temeljni kapital i stjecanja vlasništva nad šumom u korist Grada.

Za DORH je ta zamjena zemljišta sporna jer smatraju da je šuma Jelačićka pripadala Gradu koji bi se i bez sklapanja tog ugovora i ispunjenja ikakvih obveza upisao kao njen vlasnik.

- To je prvostupanjska presuda i ne bih je komentirao. Smatram da je sud pomno i savjesno razmotrio sve dokaze. I u ovom predmetu, kao i u ostala dva koji se vode, ja sam apsolutno uvjeren da sam nedužan i da nikakve štete za Grad nije bilo, i to ću i dokazati - rekao nam je I. Čehok.

Komentara 6

Avatar Mamlazac
Mamlazac
19:24 08.04.2019.

Bravo! Kad Bajic i Ostojic zavrse u Remetincu imat cemo pravo i lustrirano pravosudje. Montirali i pakovali politickoj konkurenciji, ljudi bivseg sistema.

MI
mikazg
20:48 08.04.2019.

Ovaj Čehok je prevara žešča.

LA
larala
06:37 11.04.2019.

nekom pokloniš gradsko zemljište i onda ga tobože vratiš gradu tako da zamijeniš to za drugo zemljište....ovog ima samo u hrvatskoj, politicari imovinu gradova i države tretiraju kao svoju osobnu imovinu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije