Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varaždinski SDP traži Čehokovu ostavku

Marković navodi i da je iz tog primjera "kristalno jasno" da bi se osobama s potvrđenim optužnicama za kaznena djela, kao što su ona koja se stavljaju na teret Ivanu Čehoku, trebale zabraniti kandidature na bilo kakvim izborima.
19. srpnja 2018. u 21:32 11 komentara 513 prikaza
Ivan Čehok
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Varaždinski SDP zatražio je ostavku gradonačelnika Ivana Čehoka nakon što je u četvrtak nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženoga Davora Patafte.

Zagreb: Objava nepravomoćne presude varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku Nepravomoćna presuda Čehoku dvije godine zatvora

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković u priopćenju ističe da je - "iako nepravomoćna - osuđujuća presuda gradonačelniku Ivanu Čehoku od dvije godine zatvora i višemilijunska šteta koju je napravio gradu Varaždinu, uz još dva procesa koji se još vode protiv njega, i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku na svoju dužnost“.

Marković navodi i da je iz tog primjera "kristalno jasno" da bi se osobama s potvrđenim optužnicama za kaznena djela, kao što su ona koja se stavljaju na teret Ivanu Čehoku, trebale zabraniti kandidature na bilo kakvim izborima.

Doček Zlatka Dalića u Varaždinu Izbornik u Varaždinu Dalić na pitanje o Thompsonu: Došli smo se veseliti, a ne provocirati

"U razvijenim demokratskim zemljama, na koje se tako rado pozivamo, samo podizanje optužnice za ovako teška kaznena djela bio bi razlog da se ta osoba povuče iz javnog života, a kamoli da se kandidira za bilo kakvu javnu funkciju. Nažalost, kod nas se o ostavkama ni ne razmišlja čak i u situaciji kao što je ova. To je krajnje nemoralno i sukob je interesa bez presedana u Hrvatskoj, ali i šire", ističe u priopćenju čelnik varaždinskog SDP-a te poziva Čehoka da da ostavku.

nepravomoćna presuda Spisateljica Tanja Belobrajdić dobila spor protiv izdavača Novosti

"Ako ima i mrvicu političke i ljudske odgovornosti prema građanima našega grada, Ivan Čehok treba prekinuti ovu farsu i mora odmah odstupiti s pozicije gradonačelnika grada Varaždina",  poručio je predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković.
Čehok je nepravomoćno proglašen krivim za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti vezanih uz upravljanje varaždinskim aerodromom. Istodobno je oslobođen za prvu točku optužnice da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtki dao posao zbrinjavanja otpada.

Ivan Čehok
1 / 7
Ivan Čehok, Narcisa Huljev, Tomislav Kezelj i Hrvoje Vojvoda
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • branko-kockica:

    Partija koja za člana ima Nenada Stazića je po definiciji partija poremećenih idiota i u normalnom društvu nitko ne bi smio objavljivati njihova priopćenja bez dozvole dežurnog psihijatra.

  • kacavenda:

    Hahaha jaka stvar, hihihi, kazu na n1 da planiraju i Dalića smijenit, luda kuća

  • crodux:

    haha a onaj sdp-ov pijani divljak Habuš odradio cijeli mandat prije njega..