Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čehok: Bajagu neću zabraniti, nismo mi Karlovac

Valja poći od zajedništva kao temelja napretka, no ne moramo svi biti jedinstveni u svjetonazorskim, vjerskim, političkim stavovima
17. kolovoza 2018. u 00:06 83 komentara 3175 prikaza
Naslovnica
Pogledajte galeriju 1/2

Kao što je prije godinu dana branio Thompsonovo pravo na nastup na obilježavanju 25. obljetnice 7. gardijske brigade Pume u varaždinskoj Areni, tako danas Ivan Čehok to isto pravo daje i Bajagi koji će pjevati na Špancirfestu. I to unatoč protivljenju Puma.

zabrana za bajagu Ne može u Karlovcu, ali je pjevao u Širokom Brijegu

- Udruga branitelja Puma ima pravo izreći svoje mišljenje, oni su to učinili na demokratski način, ne tražeći bilo kakvu zabranu. Postupili su uvažavajući pravo drugih da se koncert održi i ne vidim razloga da ih se zbog toga proziva. Bajaga je nastupao dvaput u Varaždinu, gledalište je bilo puno i nije bilo nikakvih primjedbi ili bilo čega spornoga. 


Zašto onda sad protivljenje?

- Mislim da je to eho zabrane u Karlovcu. Međutim, jedno je izraziti u demokratskom javnom forumu svoje mišljenje, svatko na to ima pravo, a sasvim nešto drugo zahtijevati da vaše mišljenje bude jedino autoritativno i cenzorsko. To vodi krnjem demokratskom postupku kojim jedna skupina paternalistički uvjetuje što će biti prihvatljivo i, naposljetku, u praksu zabranjivanja umjetničkih iskaza. U našem javnom diskursu vlada licemjerje: snebivamo se nad koncertom Bajage samo zato što je navodno srpski pjevač, dok istodobno ti isti “pravednici” slušaju i djeci nameću zabavu u kojem su cajke vrhunac uživanja. Istodobno pak neki gradovi brane nastupe hrvatskih branitelja, ali zato otvoreno podržavaju pjevače koji nam truju ukus cajkama i “novokomponovanom” glazbom.


Bajaga i Instruktori Oglasile se PUME Bajaga nepoželjan i u Varaždinu, za branitelje njegov je nastup uvredljiv

Cijeli razgovor s Ivanom Čehokom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>PDV 13% bit će samo na svježe, a ne i rashlađeno meso

>>Aretha Franklin - Otišla je žena koja je rušila sve barijere

>>Stigli opasni komarci - Virus Zapadnog Nila u Karlovcu i istočnoj Slavoniji

>>Braniteljske udruge ponašaju se kao SUBNOR, treba reći dosta

Naslovnica | Autor :

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • kamenjar0404:

  Da li je Oluja bila oslobodilačka akcija Hrvatske ili je bila progon nevinih Srba kao sto danas kažu Vučić i Bajaga !!!! Odgovori Cehok kad nisi Karlovac !!!!!

 • Avatar nula
  nula:

  Nije vama nikad zapucalo. U Karlovcu jest i to ne malo. Prosao sam kroz Karlovac odmah poslije rata, gore nego Dresden..

 • kamenjar0404:

  Žali Boze Varazdinaca sto pogibose za Slobodu Hrvatske !!!!!