Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Časopis Lancet otkriva koliko će 2030. prosječno živjeti Hrvatice, a koliko Hrvati

naslovnica
Foto: VL
03.03.2017.
u 00:03

Koliko će se dugo živjeti u 35 različitih zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska, objavio je znanstveni časopis Lancet

Očekivana životna dob u Hrvatskoj će 2030. godine narasti za 4,7 godina u muškaraca i 3,3 godine u žena, projekcija je tima znanstvenika koji su prognozu utemeljili na 21 različitom modelu za ovakav izračun.

U stručnom članku koji je objavio poznati znanstveni časopis Lancet projiciralo se koliko će se dugo živjeti 2030. godine u 35 različitih zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Dulji životni vijek očekivan je u svim analiziranim zemljama, što je podatak na koji se mora računati, kako stoji i u članku, radi planiranja zdravstvenih i mirovinskih troškova. S obzirom na zdravstvo u vječnom dugu, iseljavanje radno sposobnog stanovništva i istodobno starenje populacije u zemlji, upitno je koliko je dugo hrvatski zdravstveni sustav održiv.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Jače je pravo žene, nego pravo fetusa

>>Plenkovićeva komisija odlučit će može li ostati Titov trg

>>Željka Markić: Pupovac troši naš novac za širenje netrpeljivosti

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 1

ZM
zili_mi_ruka
09:05 03.03.2017.

2030 nece biti zivih Hrvata i Hrvatica, HDZ-SDP će se potruditi da svi normalni Hrvati i Hrvatice promijene državljanstvo. Ostat ce drugovi i rvatine,koji će izumrijeti jer su nesposobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije