Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDEN UNUTARNJI NADZOR

Ravnatelj bolnice u Čakovcu o optužbi na mrežama: Medicinska sestra nije hranila mrtvu pacijenticu

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
27.01.2023.
u 11:37

Povjerenstvo je zaključilo da nije bilo propusta u dijagnostičko-terapijskom zbrinjavanju pacijentice i da je liječena sukladno pravilima dobre medicinske struke

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović opovrgnuo je optužbe koje je u svojem statusu na Facebooku objavila kći pacijentice iz Pribislavca, a koji su potom prenijeli brojni mediji. Kći je podnijela pritužbu na neprofesionalno ponašanje osoblja Odjela za gastroenterologiju i opću internu medicinu prema njezinoj majci tijekom boravka u bolnici.

Na društvenoj mreži napisala je da je majka iz bolnice izašla u lošijem stanju nego kad je došla te da je vidjela kako medicinska sestra hrani mrtvu pacijenticu u sobi u kojoj je ležala i njezina majka. Bolničko Povjerenstvo za izvanredni nadzor utvrdilo je da je pacijentica zaprimljena na OHBP-u, gdje je u najkraćem vremenskom periodu pregledana i postavljena joj je radna dijagnoza, a o čemu su obaviješteni i sama pacijentica i njena kći.

Došla je na pregled radi kašlja, a otkriven joj je tumor trbuha.

– S obzirom na potrebu provođenja daljnjih postupaka, pacijentica je smještena na Odjel za gastroenterologiju i opću internu medicinu gdje su napravljeni svi dijagnostičko terapijski postupci koji su bili potrebni za daljnje liječenje i zbrinjavanje pacijentice – istaknuo je Šegović.

Povjerenstvo je zaključilo da nije bilo propusta u dijagnostičko-terapijskom zbrinjavanju pacijentice i da je liječena sukladno pravilima dobre medicinske struke. Pacijentičino fizičko stanje prilikom otpusta iz bolnice bilo je sukladno i očekivano s obzirom na postavljenu dijagnozu i liječenje.

Pacijentica se, dodao je, ni jednom nije požalila medicinskim sestrama tehničarima i liječnicima koji su je svakodnevno posjećivali u više navrata. Bolnica opovrgava i tvrdnje da je medicinska sestra hranila mrtvu pacijenticu. Pacijentica je umrla kasnije, rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent.

– Nakon unutarnjeg nadzora utvrđeno je da je medicinska sestra hranila palijativnu pacijenticu koja je bila živa u trenutku hranjenja. Na temelju iskaza djelatnika potkrijepljenih medicinskom dokumentacijom smrt bolesnice nastupila je nakon hranjenja i to za vrijeme nazočnosti medicinske sestre koja je evidentirala postupke u sestrinsku dokumentaciju, a koje je prethodno obavljala kod pacijentice. O smrtnom ishodu obavijestila je kolege i liječnika. Palijativna pacijentica u to vrijeme nije primala infuzijsku terapiju, što je utvrđeno uvidom u medicinsku dokumentaciju, već je pacijentici nakon hranjenja postavljen gravitacijski sistem za kontinuiranu rehidraciju – istaknula je Korent.

Bolnica se, rečeno je, eventualne nesporazume u komunikaciji trudi smanjiti na najmanju moguću razinu, pa djelatnici polaze tečajeve komunikacijskih vještina i za smanjenje stresa na radnom mjestu.

– Hoće li se neki sada ispričati Županijskoj bolnici Čakovec i svim njezinim djelatnicima za slučaj kojega nema? – upitao je Šegović. 

>> VIDEO Butković: Ništa se nije moglo dogoditi od 31. prosinca do 10. siječnja zbog čega bi se cijene digle

Komentara 4

RE
reborn
13:02 27.01.2023.

U bolnici dobiš dijagnozu za svoje zdravstveno stanje, a ako nisi zadovoljan dijagnozom - žališ se na facebooku da doktori ne valjaju...

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
15:53 27.01.2023.

fejsbuk i instagram ratnici s doktorima sa sveučilišta gugl svuda oko nas.

DU
Deleted user
16:43 27.01.2023.

Gospođa pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo se razbacuje grandioznim rječima,koje pale kod laika. Daj lijepo reci kak se šika da je žena bila rehidrirana infuzijom tekućine koja se daje pod kožu. Jedino kaj mi je u svemu zanimljivo je to daa sestra nije primjetila da bu žena izdahnula i da joj takva rehidracija ne koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije