Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretres imanja

Trump je dokaze bacao u WC školjku? Njegovi podržavatelji dižu brojne prosvjede po Americi

Trumpove pristaše prosvjeduju zbog pretresa rezidencije Trump na Floridi u resortu Mar-a-Lago
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
09.08.2022.
u 12:52

Trump je u poruci javnosti poručio kako se radi o nečemu što se "nikada nije dogodilo predsjedniku SAD-a", "napadu radikalnih lijevih demokrata", a situaciju je usporedio i s Watergateom.

Američka obavještajna agencija FBI sinoć je nenajavljeno pretresla imanje bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u mjestu Mar-A-Lago u Floridi.

Trump je u poruci javnosti poručio kako se radi o nečemu što se "nikada nije dogodilo predsjedniku SAD-a", "napadu radikalnih lijevih demokrata", a situaciju je usporedio i s Watergateom. 

Njegovi još uvijek brojni podržavatelji brzo su se organizirali putem društvenih mreža. Neki su još iste večeri doputovali u Mar-A-Lago kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo za vrijeme pretresa, dok drugi najavljuju nove prosvjede diljem države.

Prosvjednici su noć proveli pred vilom uz skandiranje i glazbu, a došli su opremljeni zastavama i transparentima.

Na društvenim mrežama poziva se na okupljanje diljem SAD-a, plakatima sličnim ovome iz Kalifornije. Ovaj prosvjed će se održati u srijedu ispred sjedišta FBI-ja, a organizatori pozivaju zainteresirane da ponesu plakate i zastave te ustanu protiv tiranije te agencije. Također ističu kako su "zemlja reda i zakona" te upozoravaju da se prosvjed treba održati u miru i u suglasju sa zakonima.

Bacao dokumente u WC školjku?

Kako navodi CNN, novootkrivene fotografije prikazuju dva slučaja u kojima je Trump navodno bacio dokumente u WC školjku. 

CNN je ranije izvijestio kako se Trump oglušio o predsjedničke zakone o vođenju evidencije i često je trgao dokumente, nacrte i dopise nakon što ih je pročitao. Povremeno je bacao papire u WC školjku u rezidenciji Bijele kuće, a kasnije bi bio otkriven kada su majstori pozvani da poprave začepljene WC školjke. 

Trump je odbacio te optužbe, a glasnogovornik je ustvrdio da je izvještavanje o toj praksi izmišljeno.

Komentara 24

VI
Vivian
13:16 09.08.2022.

Nenajavljen upad FBI, bez ikakve istrage, bez ikakvog procesa u tijeku, to su metode diktatura za koje smo smatrali da su iza nas. Ljevicari, Bidenovi Demokrati pokazuju pravo lice. Strah od politickog protivnika Trumpa, jedini je razlog policijskih metoda kakve se jos mogu vidjeti u Sjevernoj Koreji

AR
arizin
13:40 09.08.2022.

Trebaš biti osoba niže inteligencije da bi nasjeo na ove laži...Sigurno predsjednik u Bijeloj kući ide i baca važne dokumente u wc, ne pusti vodu i onda dođe netko i uslika....Daj molim vas, propaganda i laži koje se nebi ni Sovjeti posramili.

AG
Agricola
13:47 09.08.2022.

SAD se sad već ubrzano pretvara u SSSR a FBI je odavno postao ČEKA. I onda oni nešto prozivaju Putina, pa taj je otac demokracije za ove američke lijeve totalitariste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije