Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika istraga

Trump na udaru FBI-ja: 'Moje imanje je pod opsadom, provalili su i u moj sef'

Former U.S. President Donald Trump hosts a rally in Ohio
Foto: GAELEN MORSE/REUTERS
1/3
09.08.2022.
u 06:05

"Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban niti primjeren", rekao je Trump u izjavi.

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da su agenti FBI-ja pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi. "Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban niti primjeren", rekao je Trump u izjavi.

Trump nije rekao zašto je izvršen pretres.

Mar-a-Lago je "trenutačno pod opsadom, napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a", izjavio je Trump. “Čak su provalili u moj sef.”

Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u travnju izvor upoznat s tim pitanjem.

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

Nadzorni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa tada je objavio da proširuje istragu o Trumpovim postupcima i zatražio od Nacionalne uprave za arhive da dostavi dodatne informacije. Trump je prethodno potvrdio da je pristao vratiti određene zapise u arhiv, nazvavši to "običnim i rutinskim procesom".

Ključne riječi

Komentara 40

HO
Homophob
07:06 09.08.2022.

Progresivci su svjesni da nemaju kandidata za izbore 2024, svjesni su da ce izgubiti Senat slijedeceg studenog i da ce u isto vrijeme izgubiti Predstavnicki dom. Mocvara je nezakonito spijunirala trumpovu kampanju prije izbora 2016, lagali su sudu da bi dobili dozvolu prisluskivanja sjedeceg Predsjednika prve dvije godine mandata, krsili su zakone kako im se god htjelo uz pomoc FBI i CIA i ministarstva pravde pa su na kraju morali varati na izborima. Mocvara je svjesna da im je Trump opasnost koja bi im stala na glavu. Izmisljaju izvrcu i lazu i salju sve koga se dokopaju na dugogodisnje robije a ubojice ANTIFE pustaju bez pologa i istraznog zatvora dok su zrtve jos tople! Mogli bi izazvati narod na primjenu drugog amandmana na constituciju!

NC
NC
09:01 09.08.2022.

Što je vise kleveta i laži, Trump nam je miliji i draži!

Avatar Cantor
Cantor
06:43 09.08.2022.

Imperija uzvraća udarac. Pitanje je samo što radi senator Palpatine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije