Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodni vikendi

Bivšem čelniku Lepoglave zatvor jer je pogodovao Hrvoju Petraču

\'za obz 14.04.2005....varazdin.... stjepan loparic......zatvor.....lepoglava.....upravitelj snimio marko jurinec\'
Arhivska fotografija
29.11.2010.
u 16:23

Sud je ustanovio da su optuženi evidentno kršili zakon dajući osuđenicima pogodnosti na koje nisu imali pravo.

Zbog pogodovanja zatvorenicima, bivši upravitelj Lepoglave Stjepan Loparić (48) nepravomoćno je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora, njegov pomoćnik Neven Putar (48) na godinu i dva mjeseca, a Ivanu Benčeku (46), načelniku Odjela tretmana lepoglavske kaznionice, izrečena je uvjetna osuda od sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Zagrebački Županijski sud proglasio ih je danas krivima zbog pogodovanja Hrvoju Petraču 2007. i 2008., kojega su na “svoju ruku” premjestili na poluotvoreni odjel, omogućili mu 26 izlazaka na vikend te brojne posjete i telefonske razgovore. Tihomira Oreškovića, osuđenog za ratni zločin, premjestili su na poluotvoreni odjel iako nije zadovoljavao uvjete te mu omogućivali brojne posjete.

Ivanu Matekoviću, osuđenom zbog sudjelovanja u otmici sina V. Zagorca, odobrili su prekid kazne od pet dana iako je rješenje bilo nepravomoćno. Među zatvorenicima kojima su pogodovali su i Vlado Jularić, osuđen zbog dvostrukog ubojstva, i Drago Babić, osuđen zbog otmice. Sud je ustanovio da su optuženi evidentno kršili zakon dajući osuđenicima pogodnosti na koje nisu imali pravo.

Komentara 14

KU
kukuriku
16:49 29.11.2010.

..ma to je sve Mesicéva -s´quadra-mobile, dovoljno je bilo da zvrcne telefonom, a Generala Zagorca su osudili zbog krivokletnika -bez Dokaza , za \"krivo parkiranje\"- 8 godina??...!!

Avatar pupoljak
pupoljak
16:55 29.11.2010.

hehe... kronikus hik opet u akciji.

OB
-obrisani-
16:35 29.11.2010.

Jer vidite ljudi što se zbiva. Šeks pokaže Petraču pet prsta I to nožnih (jooooj al mu smrde noge) a ovaj čelnik i njegovi sluge u Lepoglavi idu pogodovat Petraču. A sad što će Šeks nego da skine drugu cipelu ( ajjjoooooooooj udavi se) pa im pokaže sva kom po jedan prst a ima nokte ko korkodil iz nila. A ja sve to gledam iz druge klupe i za slijedeču sjednicu moram imat gas-masku jer ko zna što će opet ove budale zahebat. Boris Kunst

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije