Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispravio Kajtazija

Bilek: Nacionalne manjine imat će potpredsjednika Vlade, to neće biti Pupovac

Zagreb: Predstavnici manjina dolaze na sastanak s premijerom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.07.2020.
u 16:44

Krivo je prenesena izjava gospodina Kajtazija koji je zapravo tražio koordinatore u tri ministarstva, naslovi su bili da tražimo tri ministarstva, što nije istina, rekao je Vladimir Bilek

Vladimir Bilek, zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, ispravio je Veljka Kajtazija te je rekao kako Klub nacionalnih manjina ne traži tri ministarstva nego tri koordinatora u ministarstvima.

No, nacionalne manjine imat će potpredsjednika Vlade, dogovoreno je to nakon sastanka u Vladi.

– Nacionalne manjine predložile bi potpredsjednika vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava. O imenima nismo govorili, više smo govorili o programu rada Vlade i našim budućim odnosima. Razgovore ćemo nastaviti dalje, sastanak je prošao u afirmativnom ozračju – rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

– Dogovorili smo participiranje u Vladi, to nije ništa novo, u Hrvatskoj smo imali već situaciju potpredsjednika Vlade iz redova nacionalnih manjina, to će se tako nastaviti i sada. Nismo pričali o imenima, zajedno s partnerima ćemo usuglasiti imena koja jesu. Ono što mogu ponoviti kao što sam i dosad rekao, da ni mene osobno to ne zanima, a da ni gospodin Pupovac neće biti taj potpredsjednik Vlade. On je, iako je bio pitan za to, izrazio želju nastaviti djelovati kroz Hrvatski sabor kao i dosad – rekao je Bilek.

– Pričali smo isključivo o programskim rješenjima. O imenima nismo ništa razgovarali, rekao sam tko neće biti, tko će biti moramo odlučiti kao Klub zastupnika nacionalnih manjina. Mi nismo uvjetovali taj dio, to se nametnulo samo po sebi. U medijima je već prvi dan nakon izbora bilo te priče – dodao je Bilek.

Pojasnio je i raniju izjavu Veljka Kajtazija.

– Krivo je prenesena izjava gospodina Kajtazija koji je zapravo tražio koordinatore u tri ministarstva, naslovi su bili da tražimo tri ministarstva, što nije istina – kaže Bilek.

VIDEO Andrej Plenković: Ostaje većina ministara. Suradnja u Saboru sa Škorom i Mostom tek kada promijene retoriku

Komentara 52

RE
RedTree
18:10 09.07.2020.

Koliko ovi škorevci dure se, čudo jedno. Pa vi niste ni htjeli s Hdz-om ni Plenkovićem naročito. Eto sad ste dobili to. Zašto bi vas čovjek uzeo, non stop ste ga vrijeđali, sad bi trebao letjeti vama!?

Avatar Maks
Maks
04:09 10.07.2020.

Nista protiv manjinaca, pokazali su se vjernijim, odanim partnerom, sigurnijim i korisnijim po drzavu od Skorinih desnicara. Sjeca li se neko kako su podrzali Zdravka Marica i Hrvatsku vladu??

AB
abokatstir
22:48 09.07.2020.

Manjine , kajtazi, pupovac mogu najviše zahvaliti škori, petrovu i sličnoj bagri da mogu ucjenjivati Plenkovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije