Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Plenković: Ako budemo odgovorni, poduzimat ćemo manje mjera

Vlada donosi travanjski paket mjera za pomoć gospodarstvu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.07.2020.
u 12:24

U Hrvatskoj je do sada zabilježeno 76 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na dnevnom redu 240. sjednice Vlade bilo je riječi o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj, kao i o aktivnostima Nacionalnog stožera. "HZJZ u koordinaciji sa Stožerom razmatra mjere koje se mogu primijeniti na okupljanja, mjere oko ulaska u RH te druge epidemiološke mjere koje moramo revidirati", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Dobro je da što prije ostavimo izbore iza nas i prionemo radu. Sabor će raditi i tijekom ljeta", kazao je Plenković na početku sjednice Vlade. "Isplatili smo pet milijardi i 750 milijuna kuna za potpore, uveli smo skraćeni radni tjedan, time potvrđujemo nastavak očuvanja radnih mjesta u ovoj specifičnoj situaciji", dodao je.

Istaknuo je da bi se za pojedine sektore, poput turizma i ugostiteljstva, nastavilo s naknadama od 4000 kuna.

Beroš: Među državama smo s najboljom epidemiološkom slikom

"Najviše je uvezenih slučajeva iz Srbije, BiH i Slovenije. I dalje smo među državama s najboljom epidemiološkom slikom", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Protekla dva tjedna susrećemo se s brojnim izazovima, kao odgovor na navedeno Ministarstvo i Državni inspektorat obavljaju kontrolu u noćnim klubovima, a radi se i na preveniranju mjera", kazao je Beroš. "Hrvatska pokazuje da je moguće relativno normalno živjeti s virusom. Potrebna je povećana pozornost kod higijene, fizička udaljenost i odgovorno ponašanje", rekao je Beroš.

"HZJZ u koordinaciji sa Stožerom razmatra mjere koje se mogu primijeniti na okupljanja, kao i mjere oko ulaska u RH te druge epidemiološke mjere koje moramo revidirati", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Danas je 467 tisuća turista u RH i bitno je da gospodarstvo držimo aktivno. Higijena, dezinfekcija i distanca", kazao je Plenković.

"Nemamo nijednog bolesnog turista", kazao je ministar turizma Gari Cappelli. "Nijemaca je samo deset posto manje nego u istom razdoblju prošle godine", dodao je. "Na 50 posto smo u odnosu na prošlu godinu", kazao je ministar turizma.

"Ako budemo odgovorni, poduzimat ćemo manje mjera", zaključio je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 16

GY
Gogo_Yubari
13:04 09.07.2020.

Iznimno mi je drago što je ova Vlada dobila još jednu priliku za nastavak kvalitetnog rada. Ljuti me kada ljudi kažu kako se u prvom mandatu ništa nije napravilo. Za dalekosežne promjene treba vremena, a sada su to vrijeme dobili. Svaka čast!

ŽM
željo_moja
13:04 09.07.2020.

Bas kao sto je i rekao na izbornoj noci, nema vremena za slavlje jer su pred nama vazna pitanja. Sta je je u ponedjeljak vlada je kao i prije izbora nastavila normalno s radom, bez opustanja i s jos vise motivacije

JO
JOHNNY
13:05 09.07.2020.

Građani su u nedjelju dali povjerenje gospodinu Plenkoviću za još jedan mandat i mudro se odlučili za sigurnost. Eksperiment poput Bernardića ili Škore bio bi u ovoj situaciji vrlo opasan. Siguran sam da će Vlada premijera Plenkovića uspješno i odvažno nastaviti voditi Hrvatsku smjerom kojim ju je vodila zadnje četiri godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije