Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRJE

Bik usmrtio 77- godišnjeg Ivana Gašparija

staja
Josip Maljak/PIXSELL
24.11.2009.
u 11:33

Nesretnog muškarca rogom je udario jedan od tri bika težine oko 800 kilograma, koje je uz više goveda uzgajao na obiteljskom imanju u Ulici Trnovac, i odbacio ga u jasle gdje je na mjestu preminuo.

Ivan Gašpari (78) poginuo je u ponedjeljak oko 17 sati u Virju pokraj Đurđevca dok je hranio stoku u staji. Nesretnog muškarca rogom je udario jedan od tri bika težine oko 800 kilograma, koje je uz nekoliko krava uzgajao na obiteljskom imanju u Ulici Trnovac 50 i odbacio ga u jasle gdje je na mjestu preminuo. Beživotno tijelo pronašla je supruga Ljubica (69).

Ona je s Ivanom hranila bikove, no u jednom trenutku otišla je u kuću i ostavila ga samog u staji. Bilo je to dovoljno da nečim iziritirani bik starcu nanese smrtne ozljede.

- Odmah sam znala da je bik udario mojeg Ivana. Vidjela sam mu samo noge. Otrčala sam kod susjeda, nadajući se da je Ivan još živ. Susjed ga nije želio dirati, kazao je da ne zna o kakvim se ozljedama radi, pa smo odmah pozvali Hitnu i policiju, ali za Ivana je bilo prekasno - rekla je kroz suze supruga Ljubica.

Bračni par Gašpari živio je od poljoprivrede. Shrvana Ljubica nam je rekla kako je taj bik oduvijek bio agresivan, jer se stalno sukobljavao s drugim životinjama.

Iako nije vidjela tijelo pokojnog supruga, čula je od liječnika da ga je bik rogom udario u sljepoočnicu i na mjestu ubio. Na glavi bika i rogovima, a posebice desnom, i jučer su bili jasno vidljivi tragovi krvi.

Tragično preminulog Ivana Gašparija susjedi opisuju kao vrlo dobrog i marljivog čovjeka. Osim supruge Ljubice iza sebe je ostavio troje djece, dvije kćeri i sina te sedam unučadi. Pogreb će se održati danas u 15 sati na mjesnom groblju u Virju.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:46 24.11.2009.

tako ste prije neki dan pisali da je čovjeka ubila krava, na kraju ispalo da je dobio srčani udar... prestanite neutemeljeno optuživati životinje, ko zna kako ga je ivan izazvao

XY
xychhr200
13:13 24.11.2009.

Te jadne životinje su stalno privezane na (kratkom) lancu i moraju ležati u vlastitom izmetu... a svježi zrak i slobodno kretanje je za njih tabu... pa zar je onda čudno da naprave ovakvo nešto..? Dakle, nije kriva životinja, nego njihovii vlasnici koji ih drže na ovakav svirep zatvorenički život. Iskreno - potpuno sam jasnog mišljenja da bi te vlasnike (a ima ih puno) trebalo staviti u položaj kako to oni potpuno bezosječajno rade sa životinjama - možda bi jednog dana shvatili da to niti najmanje nije u redu i da su i životinje biča s osječajima... i potrebom za slobodnim kretanjem na čistom zraku.

PO
Povratnik
07:06 15.07.2011.

Duboka sućut obitelji stradalog. A nama komentatorima par informacija. Ne znam da li ste ikada imali posla sa životinjama? Recimo puranima, gusanima, nekom povećom krmačom ili nerastom. Da ne kažemo sa pastuhom ili bikom? Dok sjedimo z a svojim monitorimarima uz jutarnju kavu ili večernju pivu možemo lamentirati o \"pravima životinja\", kao i o tome da \"bik ne bi to učinio da nije zavezan, u grozunim uvjetima i nečim iritiran\". Međutim, dragi moji - pođite vi na neku livadu i pronađite bika. Pravog, nekastriranog bika. Ili pak - uđite u neko dvorište gdje gusani ili veliki pijevci ili purani slobodno šeću, ničim osobito ograničeni, neugroženi i sasvim siti. Vjerujte mi - većina nas će prije istrčati u panici nego što je ušla. Jer životinje, premda ih ja osobno iznimno volim - znaju biti lude, agresivne i \"pogane\" bez nekog očitog razloga. Tada će možda nastati neki komentar drugačijeg tipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije