Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve po njegovoj volj

Berlusconi naredio nadogradnju penisa na skulpturi boga Marsa

Skulpture boga Marsa i božice Venere
REUTERS/PIXSELL
19.11.2010.
u 14:12

- Još jednom smo pred nevjerojatnim premijerovim hirovima - izjavila je zastupnica oporbene Demokratske stranke Manuela Ghizzoni

Mramorni kipovi koji predstavljaju boga Marsa i božicu Veneru, koji se nalaze u dvorištu palače Chigi, sjedištu vlade, "popravljeni" su na zahtjev premijera Silvija Berlusconija. Marsu je dodan penis, a Veneri ruke. Za takvu "restauraciju" starorimskih kipova, koji su zapravo predstavljali cara Marca Aurelija i njegovu suprugu Faustinu, utrošeno je 70.000 eura.

- Još jednom smo pred nevjerojatnim premijerovim hirovima - izjavila je zastupnica oporbene Demokratske stranke Manuela Ghizzoni.

- Restauracije se ne smiju provoditi bez postojanja nekog crteža, nekog dokumenta koji bi mogao davati naznaku o tome kako je neki kip ili neko drugo djelo bilo u originalu - izjavila je Lidia Rissotto, restauratorica ustanove za čuvanje baštine i restauraciju.

Ne samo što se razvila polemika je li restauracija provedena prema strogim pravilima, nego i o tome da je provedena loše, odnosno da Venerina ruka izgleda nezgrapno itd. S druge strane postavljaju se i pitanja o Berlusconijevu ponašanju, koje nalikuje na neka diktatorska koja "ispravljaju" umjetnička djela prema diktatorovu ukusu. Dok je na kipu boga Marsa dodao penis, Berlusconi je na slici Tiepola pokrio ženske grudi.

U pozadini dvorane za konferenciju za novinare u palači Chigi, Berlusconi je, kada je ponovno postao premijerom 2008., dao naslikati kopiju djela Giambattista Tiepola (1696. - 1770.) "Istina otkrivena vremenom" na kojoj je, u originalu, žena golih grudi. Berlusconi je naručio fresku s pokrivenim grudima.

Ključne riječi

Komentara 8

UK
Ugo Kajvez
14:23 19.11.2010.

Svako traži što mu fali ................. hehehe ............

OB
-obrisani-
14:52 19.11.2010.

Ako se već nisu držali originala, trebalo je dodat\' ponosno uspravnog čovječuljka. A ne ovog visećeg, lol.

OB
-obrisani-
16:33 19.11.2010.

Vi ste slabo razumjeli, Berlusconi je sebi dao dogradit (povećat) penis.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije