Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Avantura za velike i male na dva kotača

Već godinama turizam nije samo obala istre, gosti istražuju i unutrašnjost ovog poluotoka, voze bicikle, planinare, odlaze na gastro- manifestiacije, u lov na tartufe...
30. ožujka 2018. u 12:07 529 prikaza
Istarska županija
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/2

Istarske biciklističke staze idealan su način za otkrivanje prirodnih ljepota ove plavo-zelene regije. Jedna je od najpoznatijih staza, svakako, Parenzana. Istra je premrežena s ukupno petstotinjak kilometara uređenih i označenih staza za bicikliste.

Degustacija vina iz 18 lokalnih konoba
U starogradskoj jezgri mjesta Gračišće gosti će na uskrsni ponedjeljak moći kušati vina 18 lokalnih konoba. Cijelo Gračišće će tijekom ove male, tradicionalne smotre vina biti pretvoreno u veliku gostionicu na otvorenom od 11 do 19 sati.

Sto milja trčanja za sportaše i rekreativce
Na istarskom se poluotoku od 6. do 8. travnja održava šesto izdanje utrke koja je od 2016. godine uvrštena i u Ultra-Trail World Tour (UTWT). Sudjeluju i sportaši amateri i profesionalci, kreće se iz Labina, i preko Buzeta i Motovuna dolazi do Umaga. Sudionici će prevaliti sto milja, a staza pruža sve mogućnosti trail trčanja: od zahtjevnih terena, coasteringa, srednjovjekovnih gradića, šuma, urbanih sredina do blatne doline.

U poreču petsto pjevača i svirača iz cijelog svijeta
Poreč će od 4. do 8. travnja ugostiti 8. Festival zborova i orkestara. Festival će se održati u jednom porečkom hotelu, a nastupit će petsto 500 pjevača i svirača iz cijelog svijeta, koji će u tridesetominutom nastupu pokazati svoje glasovne i sviračke sposobnosti.

Kvarner Obiteljski smještaj superbrend Kvarner je naš drugi dom, tu i naši unuci dolaze na ljetovanje! Primorsko-goranska županija Gastroznalci nisu u dvojbi: Kvarnerski je škamp najbolji na svijetu Istarska županija Uskrs kako su ga obilježavale none Zagrizite mladi luk da vas ne ugrize zmija, a zasladite se pincom
BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?