Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja se niz turističkih uspjeha

Dogodine više od milijardu eura investicija

Poreč
Dusko Marusic/PIXSELL
21.12.2018.
u 12:00

Ključne investicije uključuju izgradnju nove upravne zgrade tvrtke u Poreču i uređenje kampa Savudrija s 46 milijuna kuna

Tijekom ove godine u hrvatski turizam uloženo je 940 milijuna eura. Dogodine i ta rekordna svota raste. Ministar turizma Gari Cappelli najavljuje u 2019. novih čak 1,05 milijardi eura. S ulaganjima, dakako, nastavlja i privatni i javni sektor.

Recimo, ovih dana iz porečke turističke kompanije Plava Laguna, koja je ove godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, planiraju u 2019.uložiti 300 milijuna kuna u objekte u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka. Ključne investicije uključuju izgradnju nove upravne zgrade tvrtke u Poreču i uređenje kampa Savudrija s 46 milijuna kuna.     

Od ovog tjedna međusobno su povezane još dvije udruge: Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela i Hrvatska udruga poslodavaca. Sporazumom se konsolidira poslodavačka scena, osigurava dodatna infrastruktura za male hotele, a HUP dobiva stotinjak novih članova.     

Jadran iz Tučepa u visokom društvu najboljih hotela po sudu gostiju turoperatora TUI     

Hotel TUI Blue Jadran iz Tučepa osvojio je ‘TUI Holly 2019’, najprestižniju nagradu koju dodjeljuje turoperator TUI. Dodjeljuje se najboljim hotelima po ocjenama gostiju, a nagrada je sinonim za vrhunsku uslugu, detalje i izvanrednu kuhinju. ‘TUI Holly’ ujedno je i priznanje za kvalitetno upravljanje i visoke standarde sigurnosti. Ovime je hotel Jadran u drugoj sezoni, nakon obnove tijekom koje je dobio pet zvjezdica, ušao u krug ponajboljih svjetskih hotela. 

Ministarstvo turizma dodijelit će 23,47 milijuna kuna potpora za razvoj javne turističke infrastrukture. Sufinancirat će se 62 projekta. Konkretno, pomaže se 26 projekata uređenja plaža, 25 centara za posjetitelje odnosno interpretacijskih centara, sedam projekata javne turističke infrastrukture u funkciji aktivnog turizma te četiri projekta uređenja javnih zahoda.         

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije