Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Ne propustite predstavu "Ljubavnik" koja se na Scenu Bursa vraća nakon pet godina

Frane Perišin i Glorija Šoletić ponovno će zaigrati hit predstavu "Ljubavnik" nobelovca Harolda Pintera u režiji Lawrenca Kiirua na maloj Sceni Bursa u Kazalištu Marina Držića.
08. siječnja 2019. u 16:18 220 prikaza
Ne propustite predstavu "Ljubavnik" koja se na Scenu Bursa vraća nakon pet godina
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/11

Premijera predstave “Ljubavnik” Harolda Pintera u režiji Lawrenca Kiirua 16. ožujka 2012. označila je prekid od osam godina mirovanja male Scene Bursa. Za komorni, intimistički prostor odabrana je intrigantna jednočinka engleskog dramatičara Harolda Pintera u prijevodu Vladimira Gerića. Šest godina nakon premijere uspješnica se vraća na repertoar Scene Bursa.

Ne propustite predstavu "Ljubavnik" koja se na Scenu Bursa vraća nakon pet godina | Autor : PROMO Foto: PROMO

Za sve izvedbe tražila se ulaznica više

Predstava govori o drami bračnog života kada se u njega upletu ljubavnici. Frane Perišin, koji igra Richarda ne krije svoje zadovoljstvo: "Ovo je zapravo moje prvo iskustvo obnove nakon pet godina. Moram naglasiti kako sam izuzetno zadovoljan što je novi ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić predstavu vratio na repertoar, jer je 'Ljubavnik' zaista bila uspješnica koja je na Sceni Bursa bila popunjena do posljednjeg mjesta na svim izvedbama.".

Ne propustite predstavu "Ljubavnik" koja se na Scenu Bursa vraća nakon pet godina | Autor : PROMO Foto: PROMO

Idealna prilika za nadoknaditi propušteno

Perišinova partnerica na sceni Glorija Šoletić jedva čeka da na sceni Bursa ponovno odigra Sarah: "Jako sam uzbuđena i sretna te osjećam ogromnu odgovornost s obzirom na to da je ova predstava 2013. godine dobila nagradu za najbolji naslov po izboru publike Kazališta Marina Držića, što mi je izrazito drago, i nadam se kako će svi oni koji nisu uspjeli pogledati ovaj naslov u prošlosti, sada moći pogledati. Svakako, ono što je postavljeno na dobrim temeljima, u režiji Lawrenca Kiirua, je puno lakše obnoviti.”

Datumi igranja nakon punih pet godina od posljednje izvedbe su 11., 12. & 23. siječnja u 20 sati. Rezervacije ograničenog broja ulaznica (kapacitet dvorane Teatra Bursa je 70 mjesta) možete napraviti pozivom na telefon (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici