Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađen u bunaru

Detalji zločina u Kaštelima: Automobil koji je unajmio za otmicu platio majčinom karticom?

22.01.2017., Trogir, Vrsine - Bunar u kojem pronadjen ranjeni mladic.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
27.01.2017.
u 15:34

Jedan od sumnjivaca otkriven je zahvaljujući tome što je u rent-a-car-agenciji u splitskoj zračnoj luci Resnik u Kaštelima unajmio Ford Fiestu i platio je majčinom kreditnom karticom, a navodno je pregledom snimki nadzornih kamera na cesti od Kaštela do Vrsina, policija uočila upravo taj automobil

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja ubojstva 20-godišnjeg M.M. iz Kaštela koji je pronađen s više prostrjelnih rana po tijelu u napuštenom bunaru u Vrsinama, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je Vitu M. (22) i Ivana K. (22), nakon čega im je istražni sudac odredio 30 dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Kako navode u tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da su 20. 1. 2017. oko 17,30 sati na ulici na području Županije splitsko-dalmatinske (točnije, u Kaštelima) presreli oštećenika, nasilno ga ugurali u osobno vozilo te uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli ga do starog suhog bunara na osamljenom mjestu. Nakon što su ga izveli iz osobnog vozila odveli su ga do ruba bunara i iz neutvrđenog vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili najmanje tri hica. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu odnosno strijelne ozljede u predjelu desne bočne strane prsišta, komplicirane prijelome lijeve nadlaktične kosti, desne podlaktične palčane kosti i prijelom kosti patele u desnom koljenu. Nakon što su ga teško ozlijedili, osumnjičenici su ga gurnuli u bunar dubine oko tri metra i osobnim vozilom se udaljili s mjesta događaja ostavivši ga u bespomoćnom stanju, gdje ga je oko 13 sati 21. 1. 2017. pronašao slučajni prolaznik. Policiji je rekao da su ga otela i ozlijedila dvojica maskiranih muškaraca koje nije prepoznao.

Vito M. uhićen je u srijedu. Neslužbeno doznajemo, otkriven je zahvaljujući tome što je u rent-a-car-agenciji u splitskoj zračnoj luci Resnik u Kaštelima unajmio Ford Fiestu i platio je majčinom kreditnom karticom, a navodno je pregledom snimki nadzornih kamera na cesti od Kaštela do Vrsina, policija uočila upravo taj automobil. Vito M. djelo negira, isto kao i njegov prijatelj Ivan K. koji je isprva bio nedostupan policiji, a sam se javio u četvrtak ujutro, saznavši da ga traže.

Povod tom okrutnom činu koji je zgrozio javnost mogao bi biti u sudskom postupku koji se vodi protiv M.M.-a zbog razbojništva prije godinu i pol dana kada je prijeteći nožem opljačkao Ribolinu prodavaonicu u Kaštelima. Branio se da su ga na razbojništvo prisilili Vito M. I Ivan K., koji ga je navodno okrivljavao da mu je ukrao motor, pa je moguće kako je riječ o osveti zbog prokazivanja ili prebacivanja krivnje.

Policija je pronašla dvije čahure na mjestu događaja, odakle je izuzela tragove koje je poslala na vještačenje u Centar Ivan Vučetić čije rezultate još očekuje. Isto tako, na vještačenje će biti poslani i targovi iz Forda za kojeg vjeruju kako je u njemu 20-godišnjak prevezen do Vrsina. Oružje još nisu pronašli.

>> VIDEO Brata su mu likvidirali u obračunu, a on je sada izrešetao mladića

>> Mladića (20) napali i bacili u bunar kod Trogira: 'Vikao je da ga spasim i da su ga manijaci propucali'

Komentara 2

MO
modrulj
16:46 27.01.2017.

Ovi su stvarno obdareni visokom inteligencijom

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:42 27.01.2017.

Nije za svakoga ni kriminal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije