Naslovnica Vijesti Svijet

Ukrao avion s piste, izvodio vratolomije, a onda se srušio na otok

Vjerujemo kako u zrakoplovu nije bilo putnika - šalju dobre vijesti iz kompanije Alaska Airlines, sestrinke kompanije Horizona čiji je avion otet.
11. kolovoza 2018. u 12:06 16 komentara 14506 prikaza
Ukrao avion
Foto: Twitter

Zaposlenik aviotvrtke u petak je ukrao zrakoplov u zračnoj luci u Seattleu te se potom srušio na obližnji rijetko naseljeni otok, potaknuvši time paniku koja je poremetila letove američkih aviona. 

Albin Hotić Otkazano osam letova Ipak štrajk, ali u Ryanairu

"Ne postoje naznake da je incident terorističke prirode", objavio je na Twitteru ured šerifa okruga Pierce. 

Osim 29-godišnjeg pilota u zrakoplovu nije bilo drugih putnika, a zračna luka je nastavila sa svakodnevnim operacijama.

 

Pilot je bio suicidalan i čini se da je djelovao sam, otkrio je šerif, dodavši kako je vjerojatno poginuo pri padu. Njegov identitet još nije objavljen. 

"Pad na otok su uzrokovale akrobacije u zraku ili nedostatak letačkih sposobnosti", istaknuo je šerif. 

Constance von Muehlen, čelnica operacija Horizon Aira čiji je zrakoplov ukraden i koji je sestrinska tvrtka Alaska Airlines, rekla je kako je oko 20 sati po lokalnom vremenu zaposlenik te kompanije izveo neautorizirano uzlijetanje u letjelici s propelerima Q400. Takav zrakoplov je namijenjen kratkim letovima, a može primiti 76 putnika.

Još uvijek nije jasno kako je zaposlenik uspio dovesti zrakoplov do piste i uzletiti bez autorizacije. Šerif je ranije kazao kako je riječ o zrakoplovnom mehaničaru, no aviokompanija je kasnije objavila da je on zapravo njihov agent na tlu.

Oteti zrakoplov pratila su dva borbena zrakoplova F-15, no nisu sudjelovali u njegovom padu, objavila je lokalna televizija KIRO7.

Ukrao avion
1 / 12
Britanski zastupnici su u ponedjeljak navečer odobrili izgradnju treće uzletno-sletne staze u londonskoj zračnoj luci Heathrowu, najvećoj u Europi po broju putnika, nakon žustre rasprave koja bi mogla dobiti sudski epilog.
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas