Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Analiza govora tijela: Nešto ga muči, vodi neke svoje unutarnje bitke

Iz ozbiljna i umorna lica s podočnjacima vidljivo je da ga nešto muči – analizira govor tijela Ive Sanadera profesorica te trenerica komunikacijskih vještina i fizognomije Ljiljana Buhač.
03. siječnja 2010. u 18:55 22 komentara 22 prikaza
sanader3
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Fotografije pokazuju da je Ivo Sanader uzrujan, napet i zabrinut. Arogantno držanje, gledanje novinara s visine, nekontrolirano cerekanje, stiskanje usana i zuba – upućuju na njegovo negativno raspoloženje. Cijelo vrijeme svojim izrazom lica želi ostaviti dojam da je stvar vrlo ozbiljna i da je on tu da to pokuša riješiti.

Iz ozbiljna i umorna lica s podočnjacima vidljivo je da ga nešto muči – analizira govor tijela Ive Sanadera profesorica te trenerica komunikacijskih vještina i fizognomije Ljiljana Buhač. Često dizanje i spuštanje obrva te mrštenje pokazuju Sanaderovo nezadovoljstvo i zabrinutost.

Naginjanje prema novinarima, sječa zraka dlanom pokazuju želju da se prisutnima usiječe u pamćenje ono o čemu se govori. Skupljanje prstiju kao da zatvara vrećicu pokazuje, pak, želju da se zaokruži i zatvori misao. U smislu: jednostavno, to je tako i o tome ne želim raspravljati.

– Povremeno ima otvoren položaj tijela i otvorene dlanove, što je točno znao kada će upotrijebiti. Time želi da mu se vjeruje. No dogodilo se i nešto neobično za Sanadera. Čitao je svoje obraćanje javnosti, što nije karakteristično za njega. A to je također znak dobre kontrole, da ne bi rekao nešto što ne želi – kaže Lj. Buhač. Domeće da oštri pokreti, agresivan, ozbiljan i umoran izraz lica upućuju na to da Sanader vodi svoje unutarnje bitke.

U pojedinim dijelovima govora jednostavno je navukao mračnu zavjesu. Korištenje šake u komunikaciji znak je, pak, prijetnje, agresije i moći.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • milton:

    Gospodin je zreo za Remetinec, kod prijatelja Protege.

  • lija11:

    Muči ga da minstri koji bi trebali otć ne progovore o mučkama u Remetincu- došao je njihov vođa i spasitelj koji treba rušiti gps. Kosor. !!!!!!!

  • -obrisani-:

    Sanader-slučaj za promatranje.