Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEKSANDRA KOLARIĆ:

Okrenimo se budućnosti, prestanimo se baviti onime što je već proteklo ispod Savskog mosta

Foto: Screenshot
27.02.2018.
u 21:50

Za njih sve mora biti mjesta u stranci, treba im omogućiti političko djelovanje. Ali to ne znači da su oni rješenje za budućnost SDP-a. Naravno da nisu

U 104. epizodi Podcast Inkubatora kod Marka Petraka je gostovala SDP-ova političarka i stručnjakinja za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić.

Kolarić se osvrnula na stanje u svojoj stranci za koji vjeruje da nije dobro i da je posljednjih godina obilježeno unutarstranačkim sukobima i podjelama. “Stranka se bavi sama sobom, a ne bavi se građanima i njihovim problemima. I to moramo promijeniti”, rekla je Kolarić u Podcastu.

“Ono gdje je slabost moje stranke, to je nažalost da nam je okrhnuta politička vjerodostojnost koja je glavni adut u politici. Ako toga nema i ako je to oštećeno i okrhnuto, kao u našem slučaju, onda se gube glasači ili ostaju kod kuće na izborima. Nedostatak političke vjerodostojnosti ne obilježava samo ovo vodstvo, oni su je naslijedili i očito se ne znaju s time nositi. Ali dominantno je posljedica proteklih osam godina. To je ključan problem iz kojeg onda proizlazi to da se nismo bavili problemima građana, nego smo se bavili sami sobom. Mi ne nudimo dovoljno kvalitetna rješenja za njihove probleme”, priznaje Kolarić.

Kolarić vjeruje da je Zagreb sjajan početak za revitalizaciju stranke koja je i dalje duboko podijeljena klanovskim sukobima. I baš zato se odlučila kandidirati za čelnicu zagrebačkog SDP-a. Među protukandidatima se ističe ime Gordana Marasa…

“Vjerujem da je sada vrijeme da se stranka u cijelosti, kao i zagrebački SDP, okrenu budućnosti i da se ne bavimo više onime što je već proteklo ispod Savskog mosta. Stranka je razjedinjena klanovskim sukobima. To se vidi i prema medijskim objavama, a mi koji smo na terenu to osjetimo. Od 10. mjeseca razgovaram s članovima u Zagrebu i vidljivo je da postoje dvije ili čak više klanovskih struja. I u Zagrebu i u ostatku Hrvatske. Ako ne prestanemo s time, ako ne prestanemo s kandidatima koji su zapravo klanovski kandidati, nama nema budućnosti, rekla je.

SDP-ovka vjeruje da je vrijeme za nove ljudi jer oni koji su bili uzrok problema, ne mogu biti ujedno i rješenje. No, za razliku od prijašnje prakse zbog koje je i sama izbačena iz stranke, zalaže se da se svima omogući političko djelovanje.

“Za njih sve mora biti mjesta u stranci, treba im omogućiti političko djelovanje. Ali to ne znači da su oni rješenje za budućnost SDP-a. Naravno da nisu. Ja to pojednostavim i kažem da oni koji su bili uzrok problema u stranci i kod građana, ne mogu biti dio rješenja. A posebno ne mogu biti kreatori novih politika. Netko tko je član gradskog predsjedništva, tko je bio na gomili rukovodećih funkcija, netko tko je bio dva ili više mandata u Saboru, netko tko je bio član predsjedništva stranke na nacionalnoj razini, taj ne može biti i nije rješenje za grad Zagreb. Prepoznat će se oni na koji se ovo odnosi. Da su oni imali političku vjerodostojnost, mi se niti ne bi našli u ovoj situaciji”, žestoka je Kolarić.

1/12

Komentara 25

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
22:08 27.02.2018.

"Okrenimo se budućnosti", laprda lezilebovicka koja je izgradila karijeru na pljuvanju poslijetne proslosti.

Avatar MEFISTO
MEFISTO
22:33 27.02.2018.

Đabe glumataš Aleksandra, jer nikad više teškog jada, nikad više Beograda !!!

Avatar Terra
Terra
22:06 27.02.2018.

Okreni se ti prva socijal demokraciji i zaštiti radnika, a ne zaštiti elita i njihove korupcije i nemorala, okreni se zaštiti seljaka, a ne zaštiti bankarskog i uvoznog lobija, okreni se demografiji, a ne zaštiti i promociji pobačaja kao nešto pod uber cool, okreni se boljitku hrvatskog naroda, a ne zaštiti manjina koje su zaštićene kao lički medvjedi, zaštiti gejeva i razno raznih feminističkih proljeva kao ova konvencija. I ispričaj se za zločine vaših komunističkih drugova....klekni ispred svake jame. Naklečat će te se. Onda možeš početi ovako amaterski spinati. Do onda nema društvenog mira i bar neke sloge. Od vas to nitko normalan ne očekuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije