Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirao koaliciju

Bernardić: Opoziv Vlade je nužan, isto kao i opoziv Martine Dalić

Davor Bernardić posjetio Dubrovnik, Split i Šibenik
Foto: SDP
1/3
24.02.2018.
u 22:13

Predsjednik SDP-a je ovom prilikom demantirao medijske napise o novoj koaliciji SDP-a i Mosta rekavši kako on za to 'nije čuo'.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je posjetio Dubrovnik, Split i Šibenik gdje je s članicama i članovima SDP-a raspravljao o novom nacrtu programa stranke 'Za dobro društvo', izvijestili su iz stranke. Bernardić je prilikom posjeta Dubrovniku rekao kako je SDP prvi i jedini u Hrvatskoj ponudio konkretan plan za zaustavljanje iseljavanja mladih, ali i kako lakše do posla i stana, što je posebice važno za Dubrovnik, gdje su cijene nekretnina tradicionalno više od ostatka Hrvatske.

Predsjednik SDP-a je ovom prilikom demantirao medijske napise o novoj koaliciji SDP-a i Mosta rekavši kako on za to 'nije čuo', a u Dalmaciji je još jednom ponovio svoj stav da Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora otići jer su štitili, a štite i dalje, kriminal u Agrokoru. 'Posljednja tri mjeseca mi u SDP-u ponavljamo da je u Agrokoru na djelu legalna pljačka koju je omogućio HDZ, Plenković, Dalić i ostatak te ortačke skupine. Naš stav je jasan: iz Agrokora se dosad izvuklo 150 milijuna eura, a radna mjesta su ugrožena, stoga premijer mora otići. Opoziv Vlade je nužan, isto kao i opoziv Martine Dalić i to je danas svima jasno', rekao je Bernardić.

U Dubrovniku je pohvalio rad mladog Jadrana Barača koji se odnedavno nalazi na čelu dubrovačkog SDP-a te je rekao kako je „uvjeren da će on na sljedećim lokalnim izborima preuzeti odgovornost za vođenje Grada“. Zajedno s predsjednikom GO SDP-a Split Goranom Koturom, saborskim zastupnicima Arsenom Baukom i Brankom Grčićem te vijećnicom u Skupštini Splitsko dalmatinske- županije, Sandrom Mitrović Nikšić, Bernardić je govorio o tome kako se SDP danas u Hrvatskoj zalaže za tržišnu, socijalnu i ekološku ekonomiju, no da su otvoreni i za nove oblike privređivanja poput ekonomije dijeljenja i cirkularne ekonomije, a sve kako bi se probudilo zastarjeli model ekonomskog razvoja u našoj zemlji.

Dodao je kako novi budući program stranke, koji je napisan nakon 22 godine, donosi za SDP novu paradigmu, no ujedno je i podloga budućeg programa za Hrvatsku. 'Svaki dan se borimo za jednakost. Stranke koje mijenjaju smjer kako puše vjetar i kako pišu mediji gube svoj identitet. SDP-u se to neće dogoditi. I dalje stojimo čvrsto na braniku osobnih sloboda, zaštite slabijih, LGBT zajednice. Jedini način da uspijemo promijenti ovu zemlju jest da se pokrenemo, ali i da ne zapadnemo u cinizam i apatiju. Želim vratiti vjeru u politiku i promijeniti stav da su svi političari isti. SDP ima znanje, energiju i volju mijenjati Hrvatsku', poručio je. 

Poručio je kako je ponosan što je SDP danas stranka progresivnih ljudi koji gledaju u budućnost i koji nisu potonuli u malodušje pa još uvijek vjeruju u bolju Hrvatsku. Na tribini u Šibeniku su, uz predsjednika stranke, sudjelovali i saborski zastupnici Marija Alfirev i Franko Vidović te potpredsjednik GO SDP-a Šibenik Ivan Rajić.

Ključne riječi

Komentara 33

DU
Deleted user
23:28 24.02.2018.

Kako se bliži konvencija ovaj sve manje zraka ima.

NA
navijeke
23:26 24.02.2018.

Uzalud je svo to pričanje bajki o dolasku sdp-ovaca na vlast, od toga neće biti ništa i Kikašu će morati vraćati novac iz vlastitog džepa.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
03:28 25.02.2018.

a Bero jade, ti si sigurno alternativa za vladu.... Kakav tandem - ti premijer a Maras, bauk, Opačićka, Stazić, BoJa Ne Mrzim.....Svi skupa dva sata radnog staža a pametni u 3pm......Ne znaš dvije prosto proširene rečenice zapamtiti koje ti komadina šapne. Stranka ti je u rasulu i svaki HDZovac želi samo to da čim dulje ostaneš na čelu SDPa. Na žalost, članovima tvoje stranke je i čak Mrak taritaš draža od tebe iako ima samo 0,8 % glasova..... Sapienti sat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije