Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Ako sina ne prime na akademiju, iz Vojvodine selimo se u Split'

10.08.2008.
u 19:01

Moj 19-godišnji sin Nikola Tuzluk nije primljen u Kriminalističko-policijsku akademiju u Beogradu zato što je Hrvat. To je prvi slučaj u deset godina da učenik koji bude među deset najboljih na prijamnom ispitu i prođe sve provjere ne bude primljen, tvrdi Nikola Tuzluk iz Vršca, otac mladića koji je i sam 30 godina radio kao policajac u Vojvodini.

Pozitivno mišljenje mome je sinu dao zapovjednik policijske postaje u Vršcu Čortan Tiberij, ali mu je istu tu suglasnost odbio dati pročelnik policije u Pančevu Zvezdan Radojković. Kada sam ga pitao je li razlog to što je Hrvat, rekao je da nije, da radi dvije-tri godine kao policajac i da se može žaliti u Strasbourgu dodaje Tuzluk.

Kaže da mu je obitelj zbog svega ogorčena i povrijeđena te da ozbiljno razmišljaju o preseljenju u Split, gdje im živi obitelj. Strašno mi je što mi sin sa 19 godina mora sve to prolaziti. Ako ga već nisu željeli, onda su trebali odmah reći i on je mogao upisati bilo kakav drugi fakultet ističe Tuzluk. Javilo se i Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice.

Hrvatska nacionalnost najvjerojatniji je razlog što Hrvat iz Vršca ne može upisati akademiju, a to ukazuje na moguću diskriminaciju na temelju nacionalnosti stoji u priopćenju HNV-a. (B. Br.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije