Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Dnevnice

Sandra Zeljko ispitana u Uskoku, svjedočili i Oreškovićevi savjetnici

 huić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
Autori: Ivana Jakelić, Hina
07.03.2017.
u 18:42

Također se pojavila informacija i da je danas iskaz davala i Sandra Zeljko, koja je bila tajnica u Uredu premijera, te koja je tijekom prijašnjih ispitivanja teretila Tomislava Sauchu, za sada glavnog i jedinog osumnjičenika ove priče.

Nekoliko savjetnika čija se imena spominju u aferi 'Dnevnice' tijekom današnjeg dana ispitani su u Uskoku. Među njima je bio i Davor Huić, savjetnik bivšeg premijera Tihomira Oreškovića koji se u uskoku zadržao oko pola sata.

Po izlasku iz Uskoka Huić je kratko kazao da je dao iskaz, odgovorio na sva pitanja koja su mu postavljena, no da u interesu istrage ne može govoriti o sadržaju tog iskaza.

Dodao je da se nada kako će Uskok i DORH što prije razriješiti tu aferu te je pojasnio da je on za razrješenje te afere osobno zainteresiran. Naime, na nekima od fiktivnih naloga koji su, kako se sumnja, korišteni da bi se preko njih isplaćivale dnevnice za putovanja na koje se nije išlo, da imaju Huićevo ime. O kolikom broju naloga se radi on nije htio govoriti.

Osim Huića iskaz je danas dao i Stjepo Bartulica, također jedan od savjetnika Tihomira Oreškovića. Po izlasku iz Uskoka on nije bio voljan komentirati ono što se događalo unutra. Osim njih dvojice, kako se doznaje, ispitano je još nekoliko osoba, široj javnosti nepoznatih, jer se uglavnom radi o zaposlenicima vladinih ureda. 

Ispitana i Zeljko

Još jedan Oreškovićev savjetnik, Jakša Puljiz, ranije je demantirao da je u 2016. službeno putovao u Ženevu, Luxembourg i Zurich, što bi moglo značiti da su i ta putovanja bila fiktivna s obzirom da su u preslici evidencije službenih putovanja, koju je objavio Nacional. Puljiz je u izjavi Hini rekao da je "vrlo friško" dao iskaz u Uskoku, nakon što je Tomislav Saucha pušten iz istražnog zatvora.

Uskokovi istražitelji u utorak su ispitali bivšu tajnicu u Uredu predsjednika Vlade Sandru Zeljko, dosadašnju ključnu svjedokinju protiv saborskog zastupnika i predstojnika ureda bivšeg premijera Tomislava Sauche, koja bi nakon novih detalja u istrazi mogla postati osumnjičenica u aferi dnevnice.

>> Saucha privatnom istragom otkrio lopova u Vladi

>> Sandra Zeljko više nije tajnica u Uredu premijera Plenkovića

Komentara 8

DU
Deleted user
19:06 07.03.2017.

Tko je vidio i zamislio da su sdpenjci krivi za bilo sto,,,naime vise nije sporno sto je u Milanovicevo vrijeme isparilo brdo novcica,,, no sad kad je vrlo vjerojatno podmetnuto isto radeno u vrijeme Oreskovica ,,,lopovluk sdpejaca ne vrijedi i brise se,,,, Partija je upregnula sve u odbranu nevinosti no mislim da je prekasno,,

RI
rimac444
20:09 07.03.2017.

Očekujemo hitnu rekciju DORHa i institucija, da drug cvitan ne razvlači i stavlja pod tepih puno veće afere, kriminal, zločine

Avatar kravata
kravata
19:04 07.03.2017.

Sad se bas vise nista ne zna a pitanje je kome ce se isplatiti primiti grijeh na sebe koji nije ucinio da bi zadovoljio nama radoznalima u korist pravim grijesnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije