Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čitao u savskoj

15 sati čitao braniteljima Zagorkin roman: Rat ipak nije završio!

Njec Hranjec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
18.03.2015.
u 12:56

Njec Hranjec (26) radio je istraživanje "Hoće li prije završiti rat - ili panker pročitati roman "Tajna Krvavog mosta" Marije Jurić Zagorke, na Savskoj, u ZG-u"

Čak 15 sati čitao je Njec Hranjec (26) braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj roman Marije Jurić Zagorke  "Tajna Krvavog mosta". S čitanjem je počeo jučer u 16 sati, a dovršio ga je danas.

Prije toga je 26-godišnjak objavio javno istraživanje: "Hoće li prije završiti rat - ili panker pročitati roman "Tajna Krvavog mosta" Marije Jurić Zagorke, na Savskoj, u ZG-u?". No, panker je ipak pročitao Zagorkin roman.

Kada je završio s čitanjem, objavio je i status na Facebooku:

Od 17.3. u 16:00 do 18.3. u 7:15 sam pročitao svih 319 stranica romana "Tajna Krvavog mosta" Marije Jurić Zagorke, na lokaciji Savska 77 (to vam je adresa nasuport Savske 66) u Zagrebu. Trebalo mi je ukupno 15 sati i 15 minuta. Naravno da bih radije da je prije završio taj prokleti rat, ali ipak sam prije pročitao i tu knjigu. Zahvaljujem se i ovim putem svima što su pravili ugodno društvo te svim susretljivim građankama i građanima što su nama prisutnima s ove strane ceste donijeli nešto za pojest', popit', a i deke te jastuk za sjedenje - koji je itekako pomogao da se čitanje i u hladnoj noći nastavii.

Stanovnici šatora nasuprot ceste su nam isključivo prilazili u gluha doba noći, kada bi nas ukupno bilo svega troje ili četvero, kako bi nas pokušavali odgovoriti od nastavka daljnjeg istraživanja prethodno uvježbanim verbalnim spinovima (šta ti mali znaš o ratu?/gdje si bio __?/i takve spike - znate ih već sve napamet), a moje pitanje istima je isto koje sam im rekao i po završetku istraživanja - ako su branitelji, zar ne bi i njima trebao biti interes da se rat uistinu završi, umjesto da isključivo gledaju kako se od istog okoristiti i nakon toliko godina od njegova službenog početka i završetka?

To vama dajem na razmišljanje, dok moj osobni stav i dalje najjednostavnije i najbolje opisuje ova pjesma od KUD Idijota https://www.youtube.com/watch?v=G1wTiOYkKrM , budući da je bilo kojem suvislom čovjeku što živi u ovoj državi jasno da onaj 'službeni završetak rata' i dalje očito mnogima samo vrijedi 'na papiru'. Ne morate mi vjerovati - naprotiv - pozivam vas da se uvjerite sami posjetom tabora RATORAŠA na adresi Savska 66, Zagreb.

Lijepi pozdravi,
Njec Hranjec

>> Nasuprot šatora u Savskoj na megafon čitao 'Tajnu Krvavog mosta'

Komentara 16

PL
plavokosi
16:55 18.03.2015.

Nadam se da će sljedeće čitanje biti ispred stana predsjednika vlade ili na Markovom trgu.

HR
hrc001
16:38 18.03.2015.

ajde da se i ja samopromoviram,jadno

DS
ds
14:26 18.03.2015.

Sigurno je bio na igli ,nema šta odličan stimulans.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije