Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBO NIJE POMOGAO

Federer nakon poraza od Đokovića: Znam da mislite da sam star, ali nisam...

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
28.01.2016.
u 22:45

Roger Federer i Ivan Ljubičić nisu uspjeli uloviti Novaka Đokovića. Barem ne na Australian Openu, na početku suradnje Švicarca i Hrvata. Srbin je ispustio samo set i u polufinalu pobijedio sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. Ušao je tako u šesti finale na prvom Grand Slam turniru, u prethodnih pet osvojio je četiri naslova (izgubio je samo od Wawrinke 2014.).

Čeka Raonića ili Murraya

– Mislim da su prva dva seta najbolja koja sam dosad odigrao protiv Federera. Ni u trećem nemam sebi što zamjeriti, on je bio bolji i zaslužio ga. No četvrti je bio ključan, nisam smio dopustiti da susret ode u peti set – kazao je Đoković u razgovoru s Jimom Courierom odmah na terenu.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare, odgovorio je na upit koliko mu je smetalo prenaglašeno navijanje publike za njegova suparnika.

– Publika je malo utjecala, ali imam iskustva s tim otprije, pa sam navikao. Trsim se ne obraćati pozornost na te stvari. Imam veliku podršku diljem svijeta, no kada igrate protiv Federera, stvari se mijenjaju. To je nešto očekivano s obzirom na njegovu karijeru i veličinu na terenu i izvan njega, zbog svega što je učinio za ovaj sport. Ljudi ga vole, cijene i poštuju u cijelom svijetu i to je, ja mislim, normalno. Ja uživam u svom vremenu, gledam na sve pozitivno, nema razloga da budem frustriran zbog toga – napomenuo je Đoković.

Hoće li u budućnosti biti još dominantniji, pitali su ga novinari.

– Teško je reći što donosi budućnost. Tenis je drugačiji danas nego prije 10 godina. Nekad su igrači kao Becker ili Chang osvajali Grand Slam turnire sa 16, 17 i 18 godina, sada je teško očekivati takvo nešto. No nikad se ne zna, budućnost nije u našim rukama – odgovorio je Đoković.

Federer nije krio svoje razočaranje...

Teško je parirati razini igre koju sada ima Đoković. U prošlosti sam to uspijevao, ali sada mi to ne polazi za rukom. No neću odustati. Znam da mislite da sam star, ali ja još mogu trčati četiri do pet sati i izdržati i najteže mečeve. No Novak igra nevjerojatno, ima reterne kao Andre Agassi – istaknuo je 34-godišnji Švicarac.

Đokoviću će suparnik u nedjeljnom finalu biti bolji iz dvoboja između Miloša Raonića i Andyja Murraya koji se igra u petak.

– Lijep je osjećaj izboriti finale i potom gledati drugi polufinale, dakle suparnika u finalu na djelu. Tko god prođe, bit ću spreman za veliku borbu.

Upoznali se u Azijskoj ligi

Veliku pobjedu postigli su Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza u konkurenciji mješovitih parova. Sa 7:6 (1), 6:3 nadjačali su favorizirane suparnike Švicarku Martinu Hingis i Indijca Leandera Paesa (koji već imaju Grand Slam naslove) i ušli u polufinale. Za finale će se boriti protiv Ruskinje Jelene Vesnine i Brazilca Brune Soaresa. Dodig i Mirza prvi put igraju na službenom turniru, suradnju su započeli u ekshibicijskoj Azijskoj ligi u ekipi Indian Acesa.

>> Nije pomogao ni Ljubičić, Đoković dominantno preko Federera do finala

Komentara 11

YU
yurkov
05:21 29.01.2016.

Nole, gospodin, sportaš, jedan jedini,.... Uvjek daje kompliment porazenome, to je sport, i tako bi se trebali svi ponašati, da je više takvih kao što je gospodin Djokovic, svijet bi bio puno bolji

ML
mladenov
22:57 28.01.2016.

Nole car nad carevima...čuj to Ljubičić pomaže Federeru...može ali protiv amatera...a ne protiv NOLETA Veličanstvenog.

Avatar zong
zong
08:07 29.01.2016.

Ma jooook FedEx! "Nemaš ti sine veliku glavu" Nisi ti star, ti samo nemoćan kada igraš s Noletom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije