Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEV VIACOMA Američki sudac naredio Googleu

YouTube mora otkriti korisnike

jubito-txt.jpg
import
04.07.2008.
u 17:30

Američki je sudac naredio Googleu da podatke o svim korisnicima YouTubea dade na uvid Viacomu.

Viacomove tv postaje obuhvaćaju Nickleodeon, Comedy Central i više od 130 drugih televizijskih postaja diljem svijeta, kao i niz internetskih stranica.

Okružni odvjetnik SAD-a Louis Stanton podržao je zahtjev Viacoma da mu se osigura uvid u podatke koji korisnici YouTubea gledaju kao videozapise kako bi time potkrijepio sudsku tužbu protiv Googlea zbog kršenja autorskih prava.

Viacom optužuje Google, koji je kupio YouTube 2006., da nastupa kao sudionik korisnika interneta koji videozapise Viacomovih televizijskih programa zaštićenih autorskim pravima postavljaju na tu popularnu internetsku stranicu.

“Razočarani smo činjenicom da je sud odobrio zahtjev Viacoma”, izjavila je viša savjetnica Googlea za parnične postupke, Catherine Lacavera.

Stanton je u utorak odbacio optužbe o kršenju prava na privatnost, istodobno naredivši Googleu da Viacomu dade lozinke korisnika YouTubeaa te adrese Internet protokola (IP) koje pružaju uvid u to koja su računala korištena za gledanje videozapisa.

Stanton smatra kako je Viacomu potrebno više podataka od pseudonima korisnika i IP brojeva koji na internetu predstavljaju ekvivalent adrese kako bi identificirali pojedine korisnike YouTubea. Google smatra da je to napad na temelje interneta. (H)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije