Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjena pozornost

Istraživanje pokazalo: Imamo previše istraživanja!

istraživanje
Foto: Thinkstock
12.03.2015.
u 07:49

'Detaljno istraživanje životnog vijeka znanstvenih radova u različitim disciplinama' pokazalo je kako nova istraživanja naprosto 'kradu' pozornost znanstvenika

Iako se na prvi pogled čini kako nebrojena istraživanja promiču nova znanja, ona zapravo mogu imati suprotan učinak. Finski i američki istraživači došli su do zaključka kako znanstvenici ne mogu uhvatiti ritam sa znanstvenom literaturom, javlja RT.

Bilo je potrebno istraživanje kako bi se pokazalo da broj istraživanja nadmašuje mogućnost znanstvenika da usvoje njihove rezultate.

Studiju nazvanu "Smanjenje pozornosti u znanosti" profesori su nedavno objavili na internetu nakon što su brojni znanstvenici upozorili na opasnosti digitalnog doba, upozoravajući kakve učinke eksponencijalni rast informacija može imati na ljudski um.

"Detaljno istraživanje životnog vijeka znanstvenih radova u različitim disciplinama" pokazalo je kako nova istraživanja naprosto "kradu" pozornost znanstvenika pa je broj objavljenih znanstvenih radova od 1960. smanjen.

>> Još prije 100.000 godina zemljom je hodalo šest ljudskih vrsta

Komentara 1

BO
borac2525
11:09 12.03.2015.

Najbolji primjer su istrazivanja o prehrani ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije