Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Dobit Twittera porasla zahvaljujući prijenosu sportskih događaja

Ukupni prihodi te društvene mreže dosegnuli su u proteklom tromjesečju 758 milijuna dolara, što je 29 posto više nego u istom lanjskom razdoblju
26. listopada 2018. u 10:30 0 komentara 65 prikaza
Društvene mreže
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL

Pokrivanje značajnih nogometnih i bejzbol utakmica potaknulo je rast prihoda i dobiti Twittera u trećem tromjesečju, pa je ta društvena mreža, unatoč padu broja korisnika, ostvarila zaradu već četvrti kvartal zaredom.

dobre duše Pronašla vjenčani prsten s datumom iz 1955. i na Twitteru traži vlasnika

Ukupni prihodi te društvene mreže dosegnuli su u proteklom tromjesečju 758 milijuna dolara, što je 29 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. To se zahvaljuje rastu oglašavanja, najvećeg izvora prihoda Twittera.

Prihodi od oglašavanja dosegnuli su, naime, 650 milijuna dolara, 29 posto više nego godinu dana prije jer su kompanije sve više zainteresirane za oglašavanje tijekom prijenosa sportskih događaja uživo, što je relativno novo područje te platforme.

Zahvaljujući tome, Twitter je u proteklom tromjesečju ostvario dobit od 106 milijuna dolara, šest milijuna više nego u prethodnom kvartalu.

To je već četvrti kvartal zaredom kako je Twitter profitabilan. U istom lanjskom razdoblju tvrtka je zabilježila gubitak od 21 milijun dolara.

Optička iluzija na Twitteru - leđa ili vrat? Zanimljiva fotka Twitter zbunjen zbog ove fotografije: vidite li vi o čemu je riječ?

I dok su prihodi porasli, ukupan se broj korisnika Twittera smanjio jer je tvrtka zatvorila „neželjene i sumnjive” profile, a procjenjuje i da će taj broj dodatno pasti jer je tvrtka suočena s intenzivnim pritiskom da pročisti platformu nakon što se otkrilo da su Rusija i Iran koristili mrežu kako bi utjecali na strane izborne kampanje.

Zbog svega toga, u trećem kvartalu broj aktivnih mjesečnih korisnika pao je za 9 milijuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 326 milijuna.

Premda broj korisnika pada već više od godinu dana, Twitter poručuje da generira više novca po korisniku jer rastu prihodi od oglašavanja.

Elon Musk jedan je od potpisnika deklaracije kojom se traži od političara da donesu zakon protiv vojne umjetne inteligencije NAJTEŽI UDARAC Tvitanje će mu oduzeti najdražu igračku: Muska tjeraju iz Tesle, više neće smjeti biti direktor u Americi?

Poručuje i da je broj aktivnih dnevnih korisnika u proteklom tromjesečju porastao za 9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali nije naveo koliko ih je ukupno.

Zahvaljujući boljim poslovnim rezultatima nego što su analitičari očekivali, cijena dionice Twittera skočila je u četvrtak na Wall Streetu više od 15 posto.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka do maksimalno 280 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu, a koriste ga političari, mnoge poznate zvijezde s filmske i glazbene scene, aktivisti...

Međutim, ta kompanija ne uspijeva rasti tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s više od 2,2 milijarde korisnika.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.