Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKETI U ZRAKU

Nakon dostave dronovima, Amazon otvara skladište na visini od 13.700 m

Amazon
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.12.2016.
u 21:24

Kompanija je objasnila da bi se proizvodi u ta zračna skladišta dopremali raketoplanima ili malim zračnim brodovima

Jedna od vodećih svjetskih internetskih trgovina, Amazon, ponovo je najavila revolucionarni potez u poslovanju. Prema objavi iz te kompanije, Amazon je predao patent za leteća skladišta u kojima bi držao proizvode za dostavu i koja bi služila kao baze za polijetanje dronova.

Patent je predan još prije dvije godine, ali su za njega stručnjaci za tehnologiju saznali tek prije dva dana. Prema dokumentima, dronovi koji kreću iz tzv. zračnih distributivnih centara (Airborne Fulfillment Centers, AFCs) koristili bi puno manje energije od onih koji polijeću sa zemlje.

AFC-i bi lebdjeli na visini od 13.700 metara, a proizvodi bi se na njih dopremali raketoplanima ili manjim zračnim brodovima.

Amazon je još prije najavio planove za revoluciju u sustavima dostave korištenjem dronova, a prije nekoliko tjedana otvorio je i prvu samoposlugu u kojoj nema blagajni i čekanja u redovima za plaćanje proizvoda.

Taj je maloprodajni prostor otvoren u Seattleu, a kupcima omogućuje da uzmu predmete i jednostavno iziđu iz dućana.

Sve što je potrebno jest da se pri ulasku registriraju uz pomoć aplikacije Amazon Go shop.

Kada završe s kupnjom, na izlazu će skener detektirati stvari koje su uzeli te će im naplatiti preko njihova Amazon računa. U trgovini se nalaze stvari koje i inače možete pronaći u trgovinama, kao što su grickalice, pića, kruh i mlijeko...      

>> Malena genijalka (6) otkrila način kako uz pomoć mamina otiska prsta može kupiti sve Pokemone koje poželi

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Honduras
Honduras
19:27 01.01.2017.

šteta što tekst nema baš nikakve veze sa naslovom... u naslovu nekakva skladišta na 13 km visine, a u tekstu prastara priča o beskontaktnom plaćanju... smeće od novinarstva

SI
Sinnsinn
09:12 31.12.2016.

...a mi kupujemo inu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije