Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE OPTUŽBE

'Amazon plaća radnike tako malo da moraju kampirati usred zime'

šator, amazon
Foto: News Syndication/PIXSELL
1/7
14.12.2016.
u 10:45

Willie Rennie, vođa škotskih Liberalnih demokrata, koji je u više navrata prozivao Amazon da poboljša uvjete rada.

Iako imaju stalni posao, dio britanskih radnika zaposlenih u Amazonu spava u šatoru kraj skladišta tvrtke jer, kako tvrde, ne zarađuju dovoljno da bi putovali na posao.

The Courier navodi kako su najmanje tri šatora uočena u šumama kod skladišta Amazona koje se nalazi uz cestu M90 u Dunfermlineu

Amazon se našao pod teškim optužbama prošlog mjeseca kada je lokalni aktivist otkrio da agencijski radnici rade i po 60 sati tjedno za malo više od minimalne plaće. Uz to se prema njima grubo odnose.

Amazon je odbacio te navode te je rekao da cijeni svoje zaposlenike i održava "izravan i kulturan dijalog" s njima.

No, otkriće šatora ponovno dovodi u pitanje dobrobit zaposlenika. Jedan je radnik odlučio govoriti za Courier te je Amazon ocijenio kao "lošeg poslodavca" i kritizirao radnu praksu. Rekao je kako odlučio živjeti u šatoru jer mu je to bilo lakše i jeftinije nego putovati u svoj dom u Perthu. Njegova oprema za kampiranje je nestala u petak popodne. 

Jedan šator izgledao je kao napušten, a pokraj njega je bila vreća za spavanje i smeće.

Willie Rennie, vođa škotskih Liberalnih demokrata, koji je u više navrata prozivao Amazon da poboljša uvjete rada. Rennie je ponovno kritizirao Amazon nakon što je čuo da neki radnici navodno spavaju u šumi.

- Amazon bi se trebao stidjeti jer radnike plaćaju tako malo da moraju kampirati usred zime kako bi spajali kraj s krajem - kazao je Rennie.

>> Amazon otvorio revolucionarni dućan: Zaboravite na duge redove i gužve na blagajnama

Komentara 4

ZA
zagabria1
17:53 02.05.2017.

To trebaju pročitati ovi naši genijalci što hrle u Irsku koja je još gora od Engleske. Zar su mislili da će ih kapitalist maziti, oni su tu da odrade čim jeftinije, a gdje će spavati njihov je problem. Tražili ste kapitalizam, sad gledajte. Nisam siguran da ne bih radio isto kao Jeff Bezos

Avatar vrex
vrex
20:03 14.12.2016.

pfft ja u hrvatskoj odrapim 70- 90 sati tjedno za vjerojatno triput manje novca! i jos mi na platnoj listi uredno pise 168 sati na mjesec..

Avatar superhik74
superhik74
16:08 14.12.2016.

Pa sto su ocekivali kada rade za bivseg bankara s Wall Street- a Bezos-a. Deranje koze radnicima je njihova specijalnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije