Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Grčka traži pomoć EU u kontroli granica

Makedonija izbjeglice
Reuters/PIXSELL
04.12.2015.
u 07:57

Ministri unutarnjih poslova sastat će se danas kako bi raspravili o Grčkoj kontroli izbjeglica koji prolaze kroz zemlju na putu do sjeverne Europe

Grčka je zatražila pomoć Europske unije u kontroli granica dok tisuće izbjeglica čekaju na ulaz u Makedoniju, javlja BBC News.

Makedonija naime u zemlju pušta samo Sirijce, Iračane i Afganistance što je izazvalo prosvjede ostalih skupina. Policija je neuspješno pokušala uvesti reda na granici te je na prosvjednike bacila suzavac.

Ministri unutarnjih poslova sastat će se danas kako bi raspravili o Grčkoj kontroli izbjeglica koji prolaze kroz zemlju na putu do sjeverne Europe.

Kako javlja BBC, pojedine članice Europske unije zatražile su da Grčka suspendira Schengenski sustav.

>>  Nagurani u sedam čamaca: 1500 migranata spašeno na moru kod Libije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije