Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog poodmakle dobi

Giorgio Napolitano najavio ostavku

Giorgio Napolitano
Foto: CCP/Milestone Media/PIXSELL
01.01.2015.
u 11:37

Nakon prvog sedmogodišnjeg mandata Napolitano je zamoljen ostati još jedan mandat jer se stranke u parlamentu nisu mogle dogovoriti oko imena njegova nasljednika

Predsjednik talijanske republike Giorgio Napolitano (89) najavio je u novogodišnjoj poruci Talijanima ostavku na svoj položaj. Nakon gotovo devet godina predsjedanja republikom Napolitano želi napustiti Quirinale, predsjedničku palaču, zbog poodmakle dobi.

Nakon prvog sedmogodišnjeg mandata Napolitano je zamoljen ostati još jedan mandat jer se stranke u parlamentu nisu mogle dogovoriti oko imena njegova nasljednika. Napolitano je 2013. godine prihvatio drugi mandat pod uvjetom da odustane kada bude osjetio da više fizički neće moći pratiti sve dužnosti, a prije svega nakon što stranke budu pokrenule reforme. Na čelu s Matteom Renzijem vlada lijevog centra pokrenula je u manje od godinu dana mnoge reforme koje su u fazi da više nema povratka na staro.

Napolitano nije kazao dan kada će podnijeti ostavku, ali time što je kazao kako želi dati potporu do konca talijanskog semestra predsjedanja Europskom unijom moglo bi se zaključiti kako će napustiti svoj položaj poslije 14. siječnja 2015. Naime, Renzi će govorom u Europarlamentu 13. siječnja zaključiti talijanski semestar predsjedanja EU. Od tada predsjedanje EU-om preuzima Latvija.

>> Napolitano će biti predsjednik samo tri godine

Komentara 1

OB
Objektivno...
14:37 01.01.2015.

Šta? Već? Ja ovo ne mogu vjerovati... 89 i već bi se povukao!? Neradnik. Ljenčina. Umjesto da dela, dela, dela....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije