Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao u raju

Život od TV prava tako je lijep, ako ste Englez

Liverpool - Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
12.02.2015.
u 08:20

O prihodima od TV prava klubova naše lige nećemo, ali mjere se u tisućama. Kuna.

Nogometaši HSV-a napokon su povezali dvije pobjede, a to 22 mjeseca nisu bili u stanju i, otkako je došao Ivica Olić, odmaknuli su se od zone ispadanja. Iako su se na tu borbu već naviknuli, pritisak je velik i o svemu tome govorio je Ivica Olić nakon čijeg je povratka HSV živnuo.

Reusu godišnje 10 milijuna eura

– Nema to veze s mojim povratkom, cijela se momčad bori. Trčim kao nikad, protiv Hannovera sam pretrčao 13 kilometara, ali trči cijela momčad, pretrčali smo 128 kilometara, kao nitko u ovoj sezoni u Bundesligi. Ne igramo lijepo jer smo u grču, postoji strah od ispadanja, ali borimo se. Pa pogledajte mi noge, pune su ožiljaka – rekao je Ivica Olić za Bild.

Nijemci su otkrili i koliko je Marco Reus “teži” otkako je produžio ugovor s Borussijom. Klub ih Dortmunda plaćat će ga osam milijuna eura godišnje, plus bonusi i prihodi od sponzora, pa će to biti deset milijuna eura. Po tome samo Frank Ribery u Bayernu zarađuje više (10,5 milijuna eura godišnje). Reus je potpisao četverogodišnji ugovor.

A ugovor istječe 2016. Bastianu Schweinsteigeru s Bayernom. I očito nema namjeru potpisati novi jer je u svojoj autobiografiji koja uskoro izlazi iz tiska napisao da je s Bayernom osvojio sve i da treba nove izazove. U redu već čekaju Chelsea, PSG, Manchester United...

Norwichu više nego Interu

Priličan broj Engleza može si priuštiti takvu zvijezdu. Naime, samo od TV prava opako pune svoje blagajne. Tako je među 25 klubova koji su najviše zaradili od TV prava čak 20 engleskih. Doduše, na prva dva mjesta su Barcelona i Real koji su u sezoni 2013./2014. zaradili po 139,1 milijun eura. A onda slijede Englezi, Liverpool (130,7, M. City 129,5, Chelsea 128,8 i još 12 engleskih klubova.

Među njih se ubacio Juventus sa 93,4 milijuna, a onda idu Hull, WBA, Norwich, Fulham, Cardiff, da bi popis od 25 zatvorili Inter (79,9) i Milan (77,4). O prihodima od TV prava klubova naše lige nećemo, ali mjere se u tisućama. Kuna.

>>Mourinho sve iznenadio: Nećete vjerovati tko mu je omiljeni igrač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije