Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tukao, vikao, vrijeđao..

Zdravko Mamić jest ekscentričan, evo njegovih najvećih incidenata!

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/22
14.06.2017.
u 14:49

Novinarima koji su pratili sudski proces protiv njega psovao je majku i zaprijetio da će ih zaklati ako još nešto napišu.

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama, danas je na sudu u Osijeku po tko zna koji put napravio cirkus. Upadao je sucu u riječ, a nakon što je dobio opomenu, počeo se derati na svoje odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića. Štoviše, tu nije sve stalo:

- Oduzimam vam punomoć, sam ću se braniti, rekao je svojim odvjetnicima ljutiti Mamić pa se sudski proces odgodio do rujna, a on će potražiti nove branitelje. Po izlasku iz sudnice rekao je:

- Toliko sam tužan zbog toga što se danas dogodilo. U prvi plan ispada ono što ne bi trebalo, a to je da sam ja neki kontroverzan, ekscentričan čovjek, a ja sam samo čovjek od krvi i mesa koji je ugrožen jer mu sustav pakira veliku robu, rekao je Mamić, ali povijest njegovih ispada, što verbalnih što fizičkih, ne ide njemu u prilog. Donosimo vam kronologiju njegovih najvećih ispada u kojima je sudjelovao. Valja istaknuti da u nekima od njih nije bio inicijator, ali takvi incidenti ostali su u manjini.

Kronologija Mamićevih incidenata:

1992. – Josip Šoić, predsjednik HAŠK Građanskog, u bijegu preko ograde maksimirskog stadiona pronašao je spas od batina koje mu je Mamić obećao. 

1994. –  Mamić je napao delegata utakmice nakon europskog sraza Dinama i Auxerrea

1995. – Napao policajca koji mu je pozvao "pauk" u središtu Zagreba. 

2002. – Novinaru Dubravku Sušecu obećao je da će ga "pojesti mrak". 

2002. – Mamić je fizički i verbalno napao novinara Kristijana Toplaka: "Klošaru! Zgazit ću te, ubit! Neće te mrtva majka spasiti da pratiš Dinamo!" 

2002. – Novinarima koji su pratili sudski proces protiv njega psovao je majku i zaprijetio da će ih zaklati ako još nešto napišu.

2003. – Fizički se obračunao s arhitektom Miljenkom Mesićem, pročelnikom gradskog Zavoda za planiranje, u kojem je Mamić završio zakrvavljene glave. 

2006. – U maksimirskoj loži napao je šefa riječke POA-e Nikolu Mandekića. 

2007. – Verbalno je napao dvojicu navijača u zagrebačkoj zračnoj luci optuživši ih da "zavedeni Srbin i Musliman ruše Hrvatsku", a sve je popraćeno poznatim trganjem odjeće i striptizom na Plesu. 

 

2008. – Verbalno je napao i neprimjereno uvrijedio novinarku Romanu Eibl. Taj put čak je spominjao i YouTube.

 

2008. – Zdravko Mamić verbalno je napao novinara Ivicu Blažička nakon derbija u Splitu s Hajdukom, ali se s njim naknadno nagodio na sudu. 

 

2010. – Prijetio je novinaru Borutu Šipsu. "Nabijem te na kur..! Kretenu! Kad ne budem više u Dinamu, prebit ću te ko mačku! Đubre jedno pokvareno... Razbit ću ti stolicu na glavi!" 

 

2010. – Verbalno je napao prof. dr. sc. Ivana Šibera. 

2010. – Verbalno je napao ministra Branka Vukelića. 

2011. – Zdravko Mamić izbačen je iz sudnice, reagirali su pravosudni policajci. 

2011. – Zdravko je proveo noć u zatvoru zbog kaznenog djela sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti na utakmici Dinamo – Malmö. Na kraju je kažnjen samo zbog remećenja javnog reda i mira. 

2011. – Verbalno je napao i potjerao trenera Vahida Halilhodžića uz psovanje "muslimanske majke". 

2012. – Nekoliko je puta javno vrijeđao ministra Željka Jovanovića zbog čega je također završio na sudu.

2013. Tijekom sudskog procesa između njega i Eduarda da Silve, Mamić je u nekoliko navrata brutalno vrijeđao Duduova odvjetnika Ivicu Crnića, zbog čega je završio na sudu i osuđen je za klevetu.

2014. - Sudjelovao u tučnjavi na Poljudu. U ovom slučaju Ivo Bego napao je njega.

2015. Na dan kada su USKOK i PNUSKOK pokrenuli akciju i podignuli optužnicu protiv Zdravka Mamića, on se iz Slovenije javio u emisiju Otvoreno te se verbalno sukobio s tadašnjim ministrom Rankom Ostojićem. U toj su emisiji pale teške riječi...

 

2016. - Huligani u Splitu napali Zdravka Mamića i njegova odvjetnika Čedu Prodanovića. Gađali su ih kamenjem, dimnim bombama i bakljama...

2017. - Mamić je na sudu u Osijeku divljao na hodniku. Burno je reagirao na razgovor razgovor Uskokovih tužitelja Svena Miškovića i Tončija Petkovića te počeo vikati na njih.

2017. - Prije nekoliko dana fizički je napadnut na Bolu na Braču. Napadač mu je prišao s leđa i udario ga, a savjetnik Dinama od siline udarca pao je u more.

 

2017. Kao što smo već pisali, Zdravko Mamić urlao je na svoje odvjetnike te ih maknuo sa slučaja

Ključne riječi

Komentara 9

DO
dopizdilomi
16:02 14.06.2017.

Incidenata? To su bili samo performansi jer niti za jedan incident nije osuđen niti kažnjen.

Avatar duka4
duka4
15:36 14.06.2017.

upravo uvakvim člancima novinari kroje javno mišljenje tj uništavaju čovjeka. evo vam banalan primjer . ja radim u jednoj firmi i šef mi je rekao da treba slikati odjel i poslati slike u upravu.a ja sam ga pitao kako treba napravit slike . dali da odjel ispadne uredan ili neuredan. sve zavisi koji dio cijelome slikaš i prikazes. tako je i s ovim. siguran sam da su ga htjeli prikazati kao osjećajnog heroja , mogli su Ito . zato bi novinari trebali biti objektivni što nije ovdje slucaj

Avatar juricamesko
juricamesko
15:22 14.06.2017.

koliko su mediji krivi za ovakve Mamiceve ispade.oni su njemu potrebni i zivi od njih.nemojte njegove vulgarne i excentricne ispade objavljivati i shvatit ce Mamic da nije bitan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije