Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korupcija u sportu

Lalić: Dinamo je jako oštećen! Prodanović: Mamićev i Modrićev dogovor nije sporan

Mamić - Prodanović
Davor Javorovic/PIXSELL
13.06.2017.
u 22:32

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, i jedan od suoptuženika, kazao je kako tih aneksa u ugovorima ima i danas.

Nakon što je Luka Modrić danas na sudu u Osijeku promijenio iskaz svjedočeći u obranu Zdravka Mamića s kojim je podijelio novac od transfera iz Dinama u omjeru 50-50, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno raspravljalo se o korupciji u sportu.

Mamićev odvjetnik Čedo Prodanović ustvrdio je kako dogovor 50-50 nije ništa novo te da to postoji svugdje.

- Mi govorimo o dijelu novca koji je Modrić zaslužio i koji je njemu pripadao. Mamić je svoj novac mogao dobiti na 100 drugih načina. Činjenica je da je Modrić, kojeg su na ispitivanje doveli u nedjelju u 21 sat, u jednom trenutku pobrkao sve te ugovore. Naravno da se zabunio - kazao je Prodanović.

Bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković je kazao kako nije ništa čudno to što se Modrić ničega nije mogao sjetiti.

- Jedino mu zamjeram što se ne sjeća kada je debitirao za hrvatsku reprezentaciju koja mu je toliko puno dala. A USKOK ako je bazirao optužnicu na izjavama Modrića i Lovrena, onda su imali diletantski pristup. Vjerujem da posjeduju i neke malo jače dokaze, da nisu toliko naivni - naglasio je Brleković.

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, i jedan od suoptuženika, kazao je kako tih aneksa ima i danas.

- Imaju ih i Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek. To je praksa da se klub i igrač dogovore o mjesečnoj naknadi. Nažalost, u Hrvatskoj plaća ne zadovoljava apetite igrača pa se dogovore oko podjele novca od transfera - ovisno od kvalitete igrača. To je apsolutno legitimno. Igrač ima pravo dobiti taj novac - tvrdi Vrbanović.

Prof. dr. sc. Dražen Lalić ustvrdio je kako je Dinamo jako oštećen.

- Mamić je bio i menadžer i klub, a klub nije u njegovom vlasništvu. Tu je klub oštećen i ja ne bih tretirao optužnicu olako, poručio je Lalić, a nadovezao se Prodanović:

- Mamić je građanski ugovor s Modrićem sklopio dok nije bio u Dinamu. Znači nije nikako zlorabio svoj položaj u Dinamu. 

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Sve o suđenju Zdravku Mamiću možete pratiti OVDJE.

Komentara 28

DU
Deleted user
22:56 13.06.2017.

Laliću ....ako je Dinamo oštećen,pa koliko je oštećen Hajduk kad su procijenili da Modrić nije za njih. Tko će za to odgovarati? Dinamo je na Modriću zaradio 10 milja. Dinamo oštećen sa 11 titula ....zanimljivo....

KA
karasbranko
00:18 14.06.2017.

Cirkusanti moraju izgledati kao cirkusnti To je skup očajno nekompetentnih spodoba s kojima se konstantno šamponiraju gledatelji HRT-a. Takozvani profesor sa fakulteta za obranu i dsz lamentira o zakonu o udrugama.. Profesionalni nogometni klub može jedino legalno funkcionirati kao trgovačkoo društvo koje mora zadovoljiti profesionane standarde. Trgovačko društvo ima vlasnika i upravu koji odgovaraju za zakonitost rada trgovačkog društva.Nema tu mjesta za uhljebe ,delegate saveze i tome slično.Profesionalni cirkus ima svoja pravila igre, a navijači mogu biti samo disiplinirani promarači. Ako ih sportske pretstave interesiraju, dolaze i plačaju ulaznice,ako ih nogometni cirkusanti ne zanimaju jednostavno ne dolaze i ne kupuju ulaznice.Nogometni profitni posao je posao kao i svaki drugi posao. S poreznim utajama se ljudi stalno bave dok ih ne uhvate. I vlasnik Bayerna je oodležso 3 godine,zbog toga nije cendrao , jer je svjesno kalkulirao posljedice porezne utaje.Topla voda je odavno u upotrebi.

ZR
Ze Roberto u
23:58 13.06.2017.

Posebno je dojmljivo sa kolikom "smirenošću" priča drug Lalič kad se radi o Dinamu....a i drugarica iz Indexa je veliki poznavatelj nogometa, kao da je trenirala kod Babiča!! Druga Brlekoviča jedino izvlači "ljubav" prema Dinamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije