Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamićev izbor

Zašto je doveden trener kojem narod ne vjeruje!?

Kruno Jurčić
Goran Stanzl
27.05.2011.
u 07:27

Za Krunin dolazak izjasnilo se samo 2,2 posto posjetitelja Dinamove stranice. No, on je gazdin favorit i zato opet prolazi...

Teško da je Mamić Izvršnom odboru predložio Jurčića zato što je opčinjen njegovim trenerskim opusom, metodama, najmanje igrama koje je Dinamo prezentirao u Kruninu mandatu.

Tot popularniji

Međutim, Mamić s Jurčićem dobiva ono što kod Vahe nije imao mjesecima: ulazak u svlačionicu kad god mu se prohtije, privatne narudžbe kod trenera, "sastav ne počinje s vratarom, nego s Calellom", a nije nevažno ni što će to biti neusporedivo manja otpremnina od Halilhodžićeve. Ne vjerujete valjda da će baš Jurčić od svih trenera koji su bili u Dinamu prvi odraditi ugovor do kraja? Naravno da će prije ili kasnije doći do novoga sporazumnoga raskida, kao što je bilo i prošle godine.

Podsjećamo, to je onaj trener kojemu je na proslavu naslova prvaka prošle sezone, na mitski 13. svibnja, protiv Karlovca, stadion zjapio prazan, a završilo je 1:1.

Koliko narod vjeruje Jurčiću, pokazuju i rezultati ankete na Dinamovoj službenoj stranici: do jučer u 14 sati, kada se već znalo da dolazi, imao je samo 2,2% glasova. Primjerice, Marijo Tot imao je više od 27%.

Zašto je Kruno tako neomiljen? Nema u tome puno filozofije: Dinamo je pod njegovim vodstvom igrao nedopustivo loše. Ta proljetna jeza iz 2010. otkrila nam je da je šampionski hod iz 2009. bio samo bljesak, slučajnost, kao i Vahin Villarreal. Kruno je, na žalost, rastjerao i ono malo publike, a prvi je Dinamov trener unazad pet godina kojemu je uspjelo nemoguće – nije osvojio dvostruku krunu.

Voljeli bismo mu ići niz dlaku i naglasiti da je Krunin talent eksplodirao na drugoj adresi, ali – kako?

S lokosima u ponor

Jer, i s moćnom Mamićevom logistikom uspio je Lokomotivu strmoglaviti u drugu ligu, a spasilo ga je samo to što je premalo klubova dobilo licenciju za Prvu HNL. Jurčić je prvi put postao Dinamov trener u ožujku 2009., a ušuljao se na mala vrata. Naime, kada je smijenjen Marijan Vlak, prvi Mamićev izbor bio je Ilija Lončarević, a Kruno je trebao biti pomoćnik. No, Ilija se posvađao s gazdom, pa je Kruno neočekivano uletio u prvi plan. U 13 utakmica do kraja prvenstva nanizao je deset pobjeda, dva remija i poraz te osvojio svoj prvi naslov prvaka.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka nasukao se na Salzburgu, a u Europskoj ligi izgubio sve tri utakmice kod kuće. Kada je Mamić nakon poraza od Anderlechta drakonski kaznio igrače, Kruno je podržao gazdu.

Ključne riječi

Komentara 65

JM
ja-ma
11:07 27.05.2011.

Novinari!!!Opet ste počeli....KRUNO NE DAJ SE OVOGA PUTA!

50
505
07:47 27.05.2011.

Zelio bih cestitat upravi GNK Dinamo na uspijesnim pregovorima i dovodjenju velikog nogometnog strucnjaka Krune Jurcica. Iz povjerljivih izvora znam da Manchester United bio jako zainteresiran da g. Jurcic preuzme klub nakon odlaska Sir Alexa Fergusona.Dakle jos jednom velike cestitkee na ovom povjesnom trenutku i velikoj buducnosti kako u Hrvatskom tako i Europskim natjecanjima. Hahahahahahahahahah

KR
kresimirn
08:10 27.05.2011.

jos postoji novinara koji izvjescuju o dinamu ??? daj vise stavite to u ropotarnicu povijesti skupa sa hns-om....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije