Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNi LP

Zagrebaši već znaju tko će zamijeniti Stepančića, ali ime kriju da ne propadne posao

Stepančić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
13.11.2015.
u 09:00

- S Lukom bismo imali šanse protiv Flensburga 22. studenoga. Ovako, teško - kaže Vujović

Bez obzira na to što se nije naspavao, Luka Stepančić, teško ozlijeđeni rukometaš PPD Zagreba, bio je dobre volje.

– Evo već hodam, a danas ću na trening. Ali ne onaj jutarnji. Popodnevni – šalio se Luka dok ga je Dobrivoje Marković gurao u kolicima po aerodromu.

Zbog štrajka Lufthanse, zagrebaši su promijenili rutu povratka. Iz Flensburga, gdje su u srijedu izgubili od domaćina (27:28), krenuli su, umjesto u Hamburg, u pet ujutro put Kopenhagena, a onda u Zagreb.

– Nadam se da je riječ samo o istegnuću tetiva koljena – nije se dao smesti Luka.

No, popodnevna magnetska rezonancija donijela je puno lošije vijesti - popucali su ligamenti koljena, te će Stepančić pauzirati oko šest mjeseci.

Šebetić opasan s klupe

– S Lukom bismo imali velike šanse da svladamo Flensburg u Areni za desetak dana. Bez njega? To će biti gotovo neizvedivo – istaknuo je Veselin Vujović.

U klubu već razmišljaju koga angažirati umjesto Luke.

– Imamo jednog igrača kojeg smo mislili dovesti na kraju sezone, kad nam Luka ode u PSG. Možda ćemo ga morati odmah angažirati. To će nas koštati jer čovjek ima važeći ugovor – otkrio je plan Ante Ančić, direktor kluba.

O imenu nije htio ništa reći. Da ne propadne posao.

I taman kada je pronašao udarnu kombinaciju na vanjskim pozicijama, s Pavlovićem, Obranovićem i Stepančićem, Vujovićeva se vizija raspala. Luka Šebetić može nadomjestiti Stepančića. Ali ne može u takvom ritmu odigrati cijelu utakmicu. Šebetić je najopasniji kada uđe s klupe, kada u 10-15 minuta uneredi suparničku obranu prodorima i šutevima. No, kod Šebetića je problem to što nakon dvije dobre stvari napravi tri loše što je normalno za mladića.

– Umorni i bez Stepančića imat ćemo probleme u nedjelju kod Nexea – brine se Vujović.

No, i ovaj sastav ima još dovoljno municije da se suprotstavi Našičanima. Domagoj Pavlović dobio je nadimak u njemačkim medijima – Killer. Njegovih prvih pet pogodaka već je osvanulo u videu na službenoj stranici Europskog rukometnog saveza kao nešto što se ne viđa svaki dan. U Flensburgu je imao podršku Stepančića do ozljede, a sad mu više nego ikada treba podrška Obranovića. Svidio nam se i Dobrivoje Marković, novo pojačanje. Lagano lijevo krilo postigao je pogodak gotovo iz mrtvog kuta što mogu samo veliki igrači.

Kontrec odigrao jako dobro

– Kada je za Vardar igrao protiv nas, uvijek bi nam dao desetak pogodaka. Nadam se da će tako i u našem dresu – istaknuo je Ančić.

Za uzvrat protiv Flensburga, 22. studenoga trebao bi biti spreman Leon Šušnja. Bitan igrač u obrani, ali i u napadu bez obzira na to što je Tin Kontrec odigrao jako dobro. Samo da ne bude više ozljeda. Prošle sezone izvan stroja bili su Josip Valčić i Stipe Mandalinić, ove sezone Šušnja i sada Stepančić. Bogati klubovi brzo to riješe. Tako kad se Flensburgu ozlijede dva kružna napadača, oni plate 40.000 eura za našeg Kozinu. Zagreb nema tu komociju da novcem krpa rupe. Samo da rupa ne bude više od jedne.

>> Luka Stepančić teško ozlijeđen, propušta Europsko prvenstvo!

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
10:25 13.11.2015.

Ivano Balić vrati se iz penzije i pomogni Zagrebu jer ti komotno možeš igrati još pet godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije