Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAHIR EMRELI

Za Dinamo potpisao "kapitalac"! Učio je od Prosinečkog i divi se vatrenima

Foto: GNK Dinamo
1/4
02.02.2022.
u 23:29

Dolazi s bogatim iskustvom igranja u skupinama UEFA natjecanja. Aktualna sezona bila mu je šesta u nizu u kojoj je zaigrao u grupnoj fazi europskih natjecanja.

Mahir Emreli, univerzalac u ofenzivnom dijelu terena, i službeno je potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom! A bitna informacija je da može nastupati za plave u Europskoj ligi.

Na maksimirskom je travnjaku dvaput gostovao i oba puta znao prirediti probleme domaćima, i to u različitim ulogama: u dresu Azerbajdžana je protiv Hrvatske igrao u ulozi desnoga krila, za varšavsku je Legiju protiv Dinama igrao u napadu.

Ove sezone odigrao je u dresu Legije 33 utakmice u svim natjecanjima i zabio 11 golova uz dvije asistencije. Igrao je također u kvalifikacijama za Ligu prvaka te u grupnoj fazi Europa lige. Za reprezentaciju Azerbejdžana upisao je ukupno u karijeri 32 nastupa uz četiri postignuta gola.

- Jako sam sretan što sam danas potpisao ugovor s Dinamom. Radi se o klubu koji kontinuirano osvaja naslove prvaka Hrvatske i redovito nastupa u europskim natjecanjima gdje posebno zadnjih godina pokazuje iznimnu kvalitetu. U proteklih nekoliko sezona ostvarili su niz važnih i povijesnih uspjeha i sigurno da imaju veliki respekt u Hrvatskoj i u inozemstvu. Momčad je zaista kvalitetna, uz vrhunske profesionalce u stožeru i radi se o ozbiljnom klubu. Vjerujem da ću svojom igrom, trudom, radom i predanošću pridonijeti momčadi i rezultatima u budućnosti, a isto tako vjerujem u obranu naslova prvaka i da ćemo dostojanstveno predstaviti Dinamo na proljeće u Europi. Dinamo je puno više od nogometnog kluba, on je simbol Zagreba i Hrvatske, ima velik broj navijača i poseban značaj u hrvatskom i europskom nogometu. Upravo je to dodatni razlog zbog čega mi je čast biti ovdje i mogu obećati da ću dati sve od sebe za ovaj klub - izjavio je Mahir Emreli nakon potpisa ugovora za službenu stranicu Dinama.

 

Dolazi s bogatim iskustvom igranja u skupinama UEFA natjecanja. Aktualna sezona bila mu je šesta u nizu u kojoj je zaigrao u grupnoj fazi europskih natjecanja. Prvo je kao član Qarabaga ujesen 2016. igrao u skupini Europa lige, a već godinu kasnije i u samoj Ligi prvaka gdje se posebno ističe veliki bod protiv Atletica u Bakuu (0:0) gdje je Emreli odigrao svih 90 minuta.

Povezao je potom četiri sezone u skupinama Europa lige pri čemu ujesen 2018., 2019. i 2020. s Qarabagom, a prošle jeseni s varšavskom Legijom gdje ga je upoznala i maksimirska publika.

Dinamo i Legia sučelili su se u 3. pretkolu Lige prvaka, u Zagrebu je bilo 1:1 nakon čega su plavi slavili u Poljskoj s 1:0. U oba je navrata Emreli igrao u napadu u sustavu 5-3-2 pri čemu mu je u zagrebačkoj utakmici Dominik Livaković u zadnji trenutak uspio ući u udarac nakon prodora lijevom stranom.

Foto: GNK Dinamo

Za reprezentaciju je debitirao 2017. godine pod vodstvom još jednoga nekadašnjeg proslavljenog Dinamova igrača, tadašnjeg izbornika Roberta Prosinečkog. U reprezentaciji Azerbajdžana u izborničkoj ga je ulozi vodio nekadašnji Dinamov napadač i trener Nikola Jurčević. Zaigrao je u objema utakmicama protiv Hrvatske 2019. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U oba je navrata igrao desno krilo, prvo u formaciji 4-1-4-1 u Zagrebu, dok je na travnjaku Bakua to činio u sustavu 4-4-2. Hrvatska je u Zagrebu u ožujku 2019., nakon vodstva gostiju, ipak uspjela preokrenuti rezultat i pobijediti s 2:1, dok je u rujnu iste godine u Azerbajdžanu bilo 1:1.

Emreli je od ljeta 2015. godine bio član prve momčadi Qarabaga s kojim je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka od čega dvije dvostruke krune. Od ljeta prošle godine je u Legiji. Štoviše, nakon što su Zagrepčani svladali Poljake u 3. pretkolu Lige prvaka Legia je preselila u play-off Europske lige i pritom svladala snažnu Slaviju iz Praga koja je sezonu ranije, baš kao i Dinamo, bila u četvrtfinalu Europa lige.

I upravo je Emreli bio junak dvaju ogleda protiv Slavije zabivši ukupno tri pogotka. Prvo je bilo 2:2 u Pragu da bi potom na travnjaku Varšave domaći slavili s 2:1 pri čemu je Emreli dvama pogocima preokrenuo vodstvo Čeha. Kasnije je u skupini zablistao pogodivši za pobjedu protiv Leicester Cityja u Varšavi s 1:0.

Komentara 4

IS
istina00
09:26 03.02.2022.

sretno emreli, s dinamom do novog naslova prvaka!

ZE
zekinho
06:58 03.02.2022.

Top igrač, ako dobije priliku (bojim se da neće zbog "nezamjenjivog" Petkovića) Dinamo će za godinu dvije dobiti 7-8 milijuna bez muke.

BO
Boccachio
23:38 03.02.2022.

Napokon su u dinamu shvatili kolika je prevara ona primadona petkovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije