Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan rukometaša

Vori: Ako mogu sam igrati u HSV-u, mogu i na olimpijskim igrama

\'22.01.2011., Malmo, Svedska - Svjetsko prvenstvo u rukometu, utakmica prvog kola drugog kruga, Hrvatska - Argentina. Igor Vori. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
13.07.2012.
u 22:30

- Iskreno, mislio sam da će Musa biti uz mene. No, odluka je izbornika bila da vodi sva četiri krila i ja to poštujem

Igoru Voriju, kapetanu hrvatske rukometne reprezentacije, Olimpijske igre u Londonu bit će 12. veliko natjecanje. Od 2003. godine osvojio je svjetsko i olimpijsko zlato, bio je dvaput srebrni na svjetskim prvenstvima, dvaput srebrni i jednom brončani na europskim prvenstvima.

Deset godina za Hrvatsku

- Sljedeće godine slavim deset godina igranja u reprezentaciji - rekao je Vori.

To znači da ćemo ga sljedeće godine gledati na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Nakon utakmice sa Šveđanima koju smo izgubili s 32:33, nije bio baš presretan.  

- Tko voli gubiti? A i ljepše je otići na Igre s pobjedom nego s porazom. No, dobro, izbornik je isprobavao puno stvari. Primjerice, ne vjerujem da ćemo ijednu utakmicu u Londonu igrati u obrani s igračima koji su igrali protiv Švedske. Utakmica se igrala u 22 sata, u vrijeme u kojem nitko od nas nikad nije igrao. Svima su u mislima bili slobodni dani.

U Ateni je 2004. godine bio jedini kružni napadač. Razlog što je bio sam bila je prometna nezgoda Renata Sulića koji zbog toga nije mogao pomoći. Ovaj put izbornik Slavko Goluža odlučio je da neće voditi dva nego jednog pivota.  

- Iskreno, mislio sam da će Musa biti uz mene. No, odluka je izbornika bila da vodi sva četiri krila i ja to poštujem.

Hoće li moći izdržati 60 minuta u obrani i napadu i tako osam puta, naravno ako dođemo do finala? 

- Ako izdržim u Hamburgu, ne vidim razlog zašto ne bih izdržao u reprezentaciji. A u Njemačkoj se igra svaki drugi dan, baš kao što će biti i na olimpijskom turniru. Bitno je da sam zdrav, a i spreman sam.

 A što Vori misli o skupini na OI te koji rezultat Hrvatske predviđa, pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

 

Komentara 3

JO
jolly
06:43 14.07.2012.

Trebalo je davno od Gojuna napraviti pivota. Njebu bi ta pozicija puno bolje ležala, nego vanjski. Bio bi svjetska klasa i mogao bi igrati i u napadu.

Avatar Istinski Hrvat
Istinski Hrvat
08:38 14.07.2012.

Ako može u HSV-u igrati za veliku plaču, može i na olimpijskim igrama igrati za Boga i domoljublje besplatno jer je pravi tip, fighter i pravi sportaš.

BR
bricktop
16:14 14.07.2012.

eh sad vori, malo se pretjeruje zar ne? ne igra on svih 60 minuta u hamburgu, nijednu utakmicu nije odigrao svih 60 minuta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije