Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI GOL NA MAKSIMIRU

Vlašić priznao: Sanjao sam da ću zabiti gol Dinamu, ali...

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Croatia v Sweden
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12.10.2020.
u 20:42

Svaki igrač koji dođe u reprezentaciju je poseban na svoj način, ja želim napraviti svoje ime u reprezentaciji, a ne biti ničiji nasljednik, osvrnuo se Vlašić na Ivana Rakitića

Veznjak moskovskog CSKA Nikola Vlašić zabio je vodeći pogodak protiv Švedske u pobjedi 2-1 pokazavši kako u reprezentaciji ima sve važniju ulogu.

- Prvo poluvrijeme smo bili odlični, možda čak i 60 minuta, no kasnije smo malo pali. Bilo je vidno da smo ostali bez snage, ali na kraju smo pobijedili, a to je najvažnije -  kazao je Nikola Vlašić koji je u 32. minuti zabio prvi pogodak na utakmici. Bio je to njegov prvi gol na Maksimiru.

- Sanjao sam da ću zabiti gol Dinamu, ali zabio sam ga u dresu reprezentacije - kazao je bivši veznjak Hajduka, trenutačno član moskovskog CSKA.

Nakon dva rujanska poraza od Portugala i Francuske, "Vatreni" su u listopadu pokazali daleko bolju igru pobijedivši Švicarsku i Švedsku.

- Mnogi igrači su u rujnu došli s pauze, nekima nije niti počela liga, nismo bili u formi, a igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije. Sada izgledamo puno bolje, nadam se da ćemo to nastaviti i protiv Francuske - dodao je 23-godišnji veznjak.

Izbornik Zlatko Dalić je protiv Švedske iznenadio početnom formacijom u kojoj nije bilo klasičnog napadača.

- Tako smo igrali i protiv Francuske i tada je to izgledalo dobro. Meni je svejedno, kako odluči izbornik. Kada igramo u rombu, onda se malo više trošiš.

Sa smiješkom je primio pitanje postoji li bolji vezni red od kvarteta Modrić, Brozović, Kovačić, Vlašić.

- To ću zadržati za sebe - kazao je dodavši kako se ne vidi kao nasljednik Ivana Rakitića.

- Ne smatram se njegovim nasljednikom. To što je Ivan napravio za reprezetaciju se teško ponavlja. Sve te godine, utakmice, golovi. Želim mu se zahvaliti na svemu - kazao je dodavši:

- Svaki igrač koji dođe u reprezentaciju je poseban na svoj način, ja želim napraviti svoje ime u reprezentaciji, a ne biti ničiji nasljednik.

Hrvatsku u srijedu očekuje novi ispit, možda i najteži. Novi ogled protiv svjetskih prvaka Francuza. Posljednje dvije utakmice "Tricolori" su dobili sa 4-2.

- Mislim da smo bili bolji od njih u finalu SP-a, pogotovo u Parizu u Ligi nacija, ali smo u završnici prvog poluvremena primili dva gola i na kraju smo izgubili. Možemo se nositi s njima i nema razloga zašto ih ne bi pobijedili - kazao je Vlašić zahvalivši se navijačima koji su došli na utakmicu protiv Švedske usprkos očajnim vremenskim uvjetima.

- Meni je bilo hladno na terenu, a mogu si misliti kako je bilo njima na tribinama. Hvala im, nadam se da će protiv Francuske biti bolje vrijeme i da će ih biti više, a sve ćemo zasladiti s pobjedom - zaključio je mladi Splićanin.

Komentara 3

VL
vladek
12:48 13.10.2020.

samo ti sanjaj,još si mlad i Hajdukovac

ZA
zagi101
23:17 12.10.2020.

Nevjerojatno igra već dvije god u inozemstvu i još se pali na dinamo, e nećeš razbojniče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije